Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Όλε(ντ)!!! ... ή αλλιώς...πανηγυρίζοντας επενδυτικά.


Την τεχνολογία OLED (Organic Light-Emitting Diode) θα μπορούσαμε να την μεταφράσουμε ως Οργανική Δίοδο Φωτοεκπομπής. Το OLED πρακτικά, είναι ένα τεχνολογικά σοφιστικέ, ηλεκτρονικό κύκλωμα. Ουσιαστικά, πρόκειται για αυτοφωτιζόμενες και λεπτότατες οθόνες (panels).

Η τεχνολογία OLED έχει καταστήσει την άλλη τεχνολογία των LCD-TFT ξεπερασμένη, καθώς οι τελευταίες δείχνουν ογκώδεις αφού για να φωτιστούν, θέλουν μια πηγή φωτός όπισθεν της οθόνης, γεγονός που απαιτεί χώρο. Είναι δε και πιο ενεργοβόρες συγκριτικά με τις OLED. 

OLED βρίσκουμε στις λεπτότατες τηλεοράσεις, πλέον και 3D, στα PCs, στα laptops, στα smartphones, στα ηλεκτρονικά παιγνίδια κ.ά.. Μάλιστα υπάρχει σαφώς μια τάση, σταδιακής εξάλειψης των πληκτρολογίων, τα οποία “ενσωματώνονται” στις οθόνες αφής OLED (βλ. smartphones και tablet PCs).  

Οι χρήσεις των OLED στο “κοντινό” μέλλον είναι σχεδόν απεριόριστες: οθόνες μεγάλες και λεπτότατες που τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους (π.χ. αεροδρόμια, γήπεδα), οθόνες αφής εύκαμπτες (θα μπορείτε να τυλίγετε την οθόνη σας). Μικρές, απολύτως φιλικές στον χρήστη διαδραστικές συσκευές, σε διάφορους χώρους, που μέσω οθονών OLED, θα δίδουν στους χρήστες πληροφορίες. Μοντέρνα, λεπτότατα φωτιστικά OLED

Κατά κανόνα, οι οθόνες OLED παράγονται από τμήματα ή θυγατρικές πολυεθνικών εταιριών. Η εταιρία Universal Display Corp. (κωδ.: PANL) που σας παρουσιάζουμε, είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς, στην ανάπτυξη αποκλειστικώς προϊόντων OLED, η οποία έχει ήδη πάνω από 1000 πατέντες στη κατοχή της και συνεργάζεται ήδη με πολλούς μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών. Συνεπώς είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους θα ήθελαν να επενδύσουν στην τεχνολογία OLED. 

Εμείς μάλιστα, θεωρούμε ότι η Universal Display, με την τεχνολογία και τεχνογνωσία που διαθέτει και αναπτύσσει, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή στο μέλλον να αποτελέσει και στόχο εξαγοράς, αφού κάποιος μεγάλος κατασκευαστής θα είχε συμφέρον να την αποκτήσει, καθώς τότε θα ήταν ο αποκλειστικός επωφελούμενος από τα προϊόντα της Universal Display.
  


>>>•<<<

Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό, εκφράζει προσωπικές απόψεις του γράφοντος και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε αγαθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου