Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Προς μία γενικευμένη πολεμική σύρραξη, ίσως και παγκόσμιο πόλεμο;



Η ένταση αυξάνει στην Μέση Ανατολή. Ήδη, την ώρα που γράφουμε αυτά (μέσα Ιουλίου του '12), στην Ανατολική Μεσόγειο πλέει ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και άλλα τρία στον Περσικό ... και οι Ρώσοι στέλνουν τα δικά τους πολεμικά πλοία ... 

Ένταση στη Συρία (μεγαλύτερη) προς το παρόν, ήπια κλιμακούμενη η ένταση και στο Ιράν.  Είναι σαφές ότι οι «δυτικοί» (πυλώνας ΗΠΑ, ΕΕ, χωρών ΝΑΤΟ κλπ) υποστηρίζουν τους εξεγερμένους στην Συρία, όχι μόνο λεκτικά αλλά και με «υπόγεια» προμήθεια όπλων στους αντικαθεστωτικούς και σημαντική υποστήριξη. Ο Άσαντ είναι σαφές ότι βρίσκεται υπό την επιρροή των Ρώσων και είναι σύμμαχος με τους Ιρανούς, οι οποίοι έχουν στείλει και στρατιωτικούς συμβούλους στη Συρία. 

Οι «δυτικοί» έχουν απροκάλυπτα δείξει πολλάκις την αντιπάθειά τους προς τους Ιρανούς, με πρόσχημα τις ελευθερίες, ότι υποθάλπει τρομοκρατία και τον κίνδυνο ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από μια μουσουλμανική χώρα - ισλαμική δημοκρατία.

Οι ΗΠΑ και οι συμμάχοι τους, έχουν καταβάλει το Ιράκ (που έχει πετρέλαιο), το Αφγανιστάν (που είναι πλούσιο σε ορυκτό πλούτο), τη Λιβύη (που έχει άφθονο πετρέλαιο). Η Σαουδική Αραβία και τα γειτονικά εμιράτα όπως Κατάρ και Κουβέιτ – και αυτά πολύ πλούσια σε πετρέλαιο - αν και άραβες και μουσουλμάνοι, είναι φιλοαμερικανοί.  Φαίνεται λοιπόν ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν σιγά – σιγά να ελέγξουν την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, τουλάχιστον στο βαθμό που γίνεται (δηλαδή και να θέλουν, δεν μπορούν να ελέγξουν την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας). Κάτι τέτοιο δίδει στις ΗΠΑ ένα φοβερό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Και ενώ οι ΗΠΑ έχουν καταλάβει φιλικά ή επιθετικά τους φυσικούς πόρους και έχουν ελέγξει αυτούς στην Ανατολική Μεσόγειο και έως την κεντρική Ασία, υπάρχει ένα κράτος με πολύ μεγάλη παραγωγή πετρελαίου, το Ιράν, το οποίο τους πάει κόντρα και είναι επιρροής Ρωσίας. Πραγματικά, το αμερικάνικο κράτος πολύ θα ήθελε να βγάλει νοκ άουτ το Ιράν, καθώς θα αποκτούσε τον έλεγχο των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου του, όπως τον γεωπολιτικό του έλεγχο. 
                              www.euepixeirein.gr
Από την άλλη, η επιρροή της Ρωσίας εδώ και αρκετά χρόνια (μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης), μειώνεται ολοένα και περισσότερο. Οι «βάσεις» αλλά και αγορές των Ρώσων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Υπό την επιρροή των Ρώσων είναι το Ιράν και η Συρία σήμερα. Και στις δύο αυτές χώρες, η Ρωσία πουλάει στρατιωτικό υλικό. Στο Ιράν έχει επιπλέον συμφέρον διότι του μεταφέρει (με το αζημίωτο) και πυρηνική τεχνολογία.

Εάν οι «δυτικοί» θελήσουν να χτυπήσουν και να καταβάλλουν το Ιράν, δεν θα ελέγξουν μονάχα το φυσικό του πλούτο, αλλά θα «πνίξουν» την Ρωσία, περιβάλλοντάς την ασφυκτικά και απομονώνοντάς την. Δείτε τον χάρτη.

Η Ρωσία θα χάσει και τις λίγες αγορές και φίλα προσκείμενες χώρες που έχει υπό την επιρροή της σήμερα. Και βέβαια όταν μία πρώην μεγάλη υπερδύναμη είναι σε ύφεση, όπως συμβαίνει τόσα χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είναι λογικό να χάνει σε επιρροή. Τόσα χρόνια, έχασε την επιροή που είχε στις άλλες χώρες της Σοβιετικής Ένωσης πλην της ίδιας της Ρωσίας (π.χ. Ουκρανία) και γενικότερα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων (π.χ. Βουλγαρία), το ίδιο και στη Μέση Ανατολή (π.χ. Ιράκ, αν και ο Σαντάμ Χουσείν ήταν απρόβλετος σύμμαχος). 

Όμως όταν κάποιος ισχυρός σιγά – σιγά χάνει έδαφος επιρροής, είναι πολύ πιθανό ότι κάποια στιγμή, κατανοώντας ότι αν συνεχίσει έτσι θα χάσει τα πάντα και θα απομονωθεί (από πολιτική και οικονομική επιρροή) στην διεθνή σκακιέρα, θα επιδιώξει την αντεπίθεση, σε μια προσπάθειά του ανάνηψης. Εάν δε, έχει και έναν ηγέτη δυναμικό, αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να πράξει κάτι τέτοιο.

Και νομίζουμε ότι η Ρωσία έχει περιέλθει σε αυτή την κατάσταση. Οι «δυτικοί» κερδίζουν έδαφος πολιτικής και οικονομικής επιρροής εις βάρος της Ρωσίας. Εάν η Ρωσία θέλει να παραμείνει μία αξιόλογη υπερδύναμη, έχει κάθε λόγο να σπρώξει τα πράγματα στα άκρα και να εμπλακεί έως και στρατιωτικά. Έχει η Ρωσία τον ηγέτη που είναι αρκετά δυναμικός και «τρελός» προκειμένου να οδηγηθεί σε μια τέτοια κατάσταση; Αμφιβάλει κανείς ότι ο Πούτιν διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά; Δεν το απέδειξε αυτό με την εισβολή στην Γεωργία το 2008;

Οι αμερικάνοι και οι συν αυτώι, έχουν κυκλώσει τους δύο εναπομείναντες θύλακες οικονομικής και γεωπολιτικής επιρροής της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή. Όπως φαίνεται και στον χάρτη, για να έχουν μαζευτεί και να έχουν κυκλώσει το Ιράν, μάλλον σκοπεύουν να του επιτεθούν, να θέσουν εκτός τη σημερινή κυβέρνησή του και να τοποθετήσουν πολιτικό σύστημα δικής τους επιρροής.  Μπορούν από τις χώρες που είναι φίλα προσκείμενες, να επιτεθούν (βλ. χάρτη, τις κόκκινες γραμμές). Το Ιράν κυκλωμένο όπως είναι, κακά τα ψέμματα, δεν μπορεί να αντέξει άνευ της υποστήριξης από κάποιον πολύ ισχυρό. Και αυτός ο πολύ ισχυρός που έχει και το κίνητρο να το κάνει, είναι η Ρωσία του Πούτιν. 
                                                         www.euepixeirein.gr
Λέμε η Ρωσία του Πούτιν γιατί σίγουρα, στις ενέργειες και δράσεις μίας χώρας παίζει ρόλο ο ηγέτης. Πιστεύει κανείς ότι η Γερμανία θα είχε πραγματοποιήσει τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εάν δεν ήταν ηγέτης της ο Χίτλερ αλλά κάποιος άλλος στην θέση του; Η Ρωσία του Πούτιν λοιπόν ναι, είναι πολύ πιθανό να αντιδράσει επιθετικά στην προσπάθεια των δυτικών να την απομονώσουν πλήρως οικονομογεωπολιτικά από τον κρισιμότατο χώρο της Μέσης Ανατολής.  Και συνήθως, η Ιστορία μας έχει δείξει ότι ηγέτες δυναμικοί και «τρελοί» όπως ο Χίτλερ, αντιδρούν αιφνίδια και επιθετικά – αναλαμβάνουν αυτοί πρωτοβουλία. Είναι ο Πούτιν τέτοιος άνθρωπος; Και εάν ναι, μέχρι που μπορεί να φτάσει; Θα χτυπήσει αυτός δυναμικά (βλ. στον χάρτη τις πορτοκαλί γραμμές) και προληπτικά όταν πιεστεί πολύ, προκειμένου να διασφαλίσει αυτά που αυτός νομίζει ως το συμφέρον της μαμάς Ρωσίας;
Και εάν ναι, πόσο μπορεί να γενικευθεί ο πόλεμος;  

Θεωρούμε ότι οι «δυτικοί» δεν μπορούν να ξεκινήσουν τον πόλεμο με επικεφαλής τους αμερικάνους, λόγω του ήπιου προφίλ που έχει διαμορφώσει ο Ομπάμα. Θα τεθούν άλλοι επικεφαλής, πιθανότερο το ΝΑΤΟ όπως συνέβη στη περίπτωση της Λιβύης, λιγότερο πιθανό οι Ισραηλινοί. Πριν χτυπήσουν το Ιράν, είναι σαφές ότι θα θελήσουν να καθαρίσουν το γειτονικό τοπίο, που σημαίνει ότι θα θελήσουν να τελειώσουν πρώτα με την Συρία.
Αν οι «δυτικοί» καθαρίσουν με την Συρία, είναι έπειτα ζήτημα λίγου χρόνου προκειμένου να χτυπήσουν το Ιράν.

Πότε θα αντιδράσει η ρωσική Αρκούδα; Και εάν η πολεμική σύρραξη γενικευθεί, τι θέση θα πάρουν οι Κινέζοι; Εμείς θεωρούμε ότι θα συμμαχήσουν με τους Ρώσους.  Είναι μια κατάσταση που δυνητικά μπορεί να εξελιχθεί και σε Παγκόσμιο Πόλεμο, ακόμα και σε πυρηνικό. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι μπορεί να έχουν εκδηλωθεί εντός του 2012 και του 2013.

Γι’αυτό παρακολουθείτε τις κοσμογονικές εξελίξεις και συνεχίστε να πληροφορείστε από το financebeast! 

>>>•<<<

[edit 28/9/2012]  Το Ισραήλ ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Ιράν. Πρόσφατα δε, είπαν ότι αν δεν χτυπήσουν προληπτικά το Ιράν μέχρι την Άνοιξη (απευθύνονταν κυρίως στους Αμερικανούς), το Ιράν θα είναι πλέον σε θέση απόκτησης πυρηνικών και μάλλον θα είναι αργά. Σημειώνουμε ότι οι Αμερικανοί, προφανώς δεν επιθυμούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν, προ της πραγματοποίησης των εκλογών στις ΗΠΑ (το Νοέμβριο).

[edit 12/10/2012]  Η ένταση που αναπτύσσεται μεταξύ Συρίας και Τουρκίας (με χτυπήματα από την πλευρά της Συρίας κατά μεθοριακών τουρκικών πόλεων, που είχαν και θύματα πολίτες), προκαλεί την ισχυρότατη στρατιωτικά Τουρκία, να εμπλακεί ενεργητικότερα. Οπωσδήποτε μία εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς και σε περαιτέρω ένταση...
                                            
[edit 19/11/2012] Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα, αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές, φαίνεται να αποτελεί μια προσπάθεια του Ισραήλ να εξουδετερώσει ένα επικίνδυνο θύλακα στρατιωτικών πληγμάτων (κατά του Ισραήλ), ενδεχομένως πριν το Τελ Αβίβ αναλάβει μονομερή δράση εναντίον της Τεχεράνης. Ίσως μια γενικευμένη και ισχυρή αποτρεπτική επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, να βρίσκεται μπροστά μας και ίσως εκδηλωθεί πριν την προσεχή Άνοιξη.
                                    www.euepixeirein.gr
[edit 28/11/2012] Έγγραφο (γράφημα - βλ. δίπλα) που διέρρευσε στον διεθνή τύπο, προφανώς από μυστικές υπηρεσίες χώρας που είναι αντίθετη στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δείχνει πως το Ιράν κάνει προσομοιώσεις για ατομική βόμβα τρεις φορές ισχυρότερης από αυτήν που κατέστρεψε την Χιροσίμα. Αν μη τι άλλο, το γράφημα αυτό (ακόμα και αν είναι κατασκευασμένο - δικό μας σχόλιο) δείχνει ότι το Ιράν βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο όσον αφορά την κατασκευή ατομικής βόμβας και μάλλον, τα χρονικά πλαίσια στενεύουν σημαντικά. Δίδει δε στις χώρες που είναι αντίθετες στην ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος, την αιτία ή αφορμή που ζητούν, προκειμένου να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση. 

[edit Μάιος 2013] Προειδοποιήσεις από πλευράς Ισραήλ προς Ρωσία ότι εάν προχωρήσει στην αποστολή του εξελιγμένου πυραυλικού συστήματος S-300 προς το καθεστώς Άσσαντ στη Συρία, επιφυλάσσεται να δράσει στρατιωτικά για να το εμποδίσει.

[edit Αύγουστος 2013] Με αφορμή τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται οι δυτικοί (κυκλοφόρησαν ωστόσο φωτογραφίες στο ιντερνετ με συσκευασίες χημικών που ήταν κατασκευασμένες στην Σαουδική Αραβία, κλασσική σύμμαχο των ΗΠΑ), οι δυτικοί φαίνεται να κινούνται προς στρατιωτική επέμβαση, ίσως διότι έχει περάσει πολύς καιρός και η εμφύλια διαμάχη δεν έχει κλίνει υπέρ της μιας πλευράς και συγκεκριμένα των εξεγερμένων που προτιμούν οι δυτικοί.
Μάλιστα οι αμερικανοί ανέφεραν ότι δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ για να υπάρξει μια τέτοια επέμβαση από πλευράς δυτικών. Η Ρωσία προειδοποιεί ότι η χρήση χημικών δεν έχει αποδειχτεί και θα είναι απαράδεκτο να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση των δυτικών άνευ υποστηρικτικής απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ. Προφανώς, σύμφωνη απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ δεν μπορεί να υπάρξει, διότι θα την μπλοκάρει η Ρωσία. Ο δε ρώσος υπουργός εξωτερικών Λαβρόφ, σε ερώτηση δημοσιογράφων 
περί του τι μέλλει γενέσθαι από τη Μόσχα σε περίπτωση που οι δυτικοί επιτεθούν κατά των στρατιωτικών υποδομών της Δαμασκού, απάντησε ότι «Δεν σχεδιάζουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με κανέναν». Υπήρχε περίπτωση όμως, να απαντήσει ότι θα εμπλακούν σε μια τέτοια κατάσταση;
Τέλος, σημειώνουμε ότι με την παρατεταμένη ταραχή στην Αίγυπτο, η χώρα αυτή, ίσως έχει ξεφύγει από την αμερικάνικη επιρροή, με ότι αυτό συνεπάγεται.


1 σχόλιο:

  1. Ο άγνωστος πόλεμος στα ανοικτά της Συρίας που έχασαν οι ΗΠΑ από την Ρωσία
    http://olympia.gr/2013/06/20/%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%81/

    ΑπάντησηΔιαγραφή