Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σε ποιο κόσμο ζουν αυτοί που διαχειρίζονται τα διαθέσιμα προς επιδοτήσεις κεφάλαια;;;


Προκηρύχθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2012 το Πρόγραμμα επιδότησης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ "Υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο", προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

Διαβάζουμε από περιέργεια να δούμε τι χρηματοδοτείται:
• Δράσεις για τη Δημιουργία Μόνιμου Πλαισίου Διαλόγου για την προώθηση της ίσης συμμετοχής στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων,
• Δράσεις για την ενίσχυση των γυναικών προκειμένου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία,
• Δράσεις ανάδειξης του έργου των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης,
• Δράσεις ευαισθητοποίησης του εκλογικού σώματος.
.........!!!!!!!!!!!! .........
.........!!!!!!!!!!!! .........
.........!!!!!!!!!!!! .........

Μα είναι δυνατόν για τις παραπάνω ενέργειες (δράσεις) να επιδοτούν, να δίδουν 1,1 εκατ. ευρώ;;; 
Αν ζούσαμε σε μια εποχή οικονομικής ευμάριας, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να το έκαναν, πάλι βέβαια υπό προϋποθέσεις (να διοχετευθούν ορθά τα χρήματα και να αφορούν σε ενέγειες που θα μπορούσαν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα).

Σε ποιο κόσμο ζουν όμως αυτοί που διαχειρίζονται τα διαθέσιμα προς επιδοτήσεις κεφάλαια;;; 

Δεν βλέπουν τι γίνεται εκεί έξω;;; Ότι η πραγματική οικονομία διαλύεται;;; Ότι η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς;;; Ότι καθημερινά επιχειρήσεις κλείνουν, άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους (και το εισόδημά τους) και που να βρουν δουλειά εντός ενός τέτοιου αρνητικότατου οικονομικού περιβάλλοντος;;; Δεν κατανοούν τι συμβαίνει;;; Δεν μπορούν να ορίσουν προτεραιότητες;;; 

Είναι δυνατόν σήμερα, με αυτά που τραβάμε και προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε και το ένα ευρώ, να διαθέτουν ένα τέτοιο κεφάλαιο για αυτούς τους σκοπούς; ... και να είστε σίγουροι ότι δεν είναι η μόνη περίπτωση που στη τρέχουσα δύσκολη οικονομικά περίοδο, σπανίζοντα κεφάλαια διατίθενται σε αμφιβόλου αποτελέσματος σκοπούς.

Αντί να διαθέσουν αυτό το 1,1 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις, να διασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους εντός του εξαιρετικά δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και ενδεχομένως να ενισχύσει την δυνατότητα ανάπτυξής τους, αντί να χρηματοδοτήσουν ενέργειες που θα διασφαλίσουν πολύτιμες θέσεις εργασίας και ίσως δημιουργήσουν και νέες, κάθονται και επιδοτούν το τίποτα; (Υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο). 
Τι είναι αυτό; Τι θα αποδώσει; Θα πετύχει το σκοπό που ορίζεται από το τίτλο του προγράμματος; Σας το λέμε προκαταβολικά... Δεν θα πετύχει τίποτα. 
Αλλά αναγνώστες μας, ξύπνιοι άνθρωποι είστε, φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε γιατί διαθέτουν τέτοια ποσά σε τέτοιους σκοπούς...
                                                            www.euepixeirein.gr
Αν το ίδιο ποσό το διέθεταν σε επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να δώσουν από 100.000€ σε 11 επιχειρήσεις ή από 50.000€ σε 22 επιχειρήσεις ή από 20.000€ σε 55 επιχειρήσεις. Πόσες θέσεις εργασίας θα διασφαλίζονταν έτσι; Δεν θα δημιουργούνταν και νέες θέσεις εργασίας; Δεν θα τονώνονταν το εισόδημα αρκετών εμπλεκομένων (των εργαζομένων στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις) με θετική επίπτωση στην ευρύτερη αγορά;

Πετιούνται όμως με τέτοια ευκολία €1,1 εκατ. και ας διαλύεται η αγορά... ας διαλύεται η όλη οικονομία... ας αυξάνεται η ανεργία... Διότι λεφτά υπάρχουν (πάντα για κάποιους βέβαια). ... Οι πολιτικοί μας και κάποιοι υψηλόβαθμοι ΔΥ που διαχειρίζονται «υπεύθυνα»  τα οικονομικά της χώρας μας, είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να πάρουν πόδι το ταχύτερο δυνατόν. Χθες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου