Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Mayday Mayday! ... οι Τράπεζες βυθίζονται …


>   Δείκτης Τραπεζών: Έχουν φτάσει σε χαμηλά 14 ετών και συνεχίζουν…

 Δεν άλλαξε τίποτα το ουσιαστικό σε σχέση με την προηγούμενη ενημέρωσή μας (στις 13/5ου με τίτλο “Παρασκευή και 13 και για τις Τράπεζες”). Η βραχυχρόνια εκτίμησή μας επαληθεύτηκε και η εκτίμησή μας για τη μακροχρόνια κυρίαρχη τάση, παραμένει ως έχει, καθώς μέχρι σήμερα επιβεβαιώνεται.
Επαναλαμβάνουμε ότι δεδομένης της μη ουσιαστικής λύσης του γενικότερου ελληνικού προβλήματος, το ΧΑΑ και προφανώς και οι τράπεζες, είναι καταδικασμένο με απαξιωτική πτωτική κίνηση.
Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες, οι “διασώστες” μας δείχνουν μια σκληρή στάση απέναντι τη χώρα μας, όπως επίσης ότι οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί δεν συνεννοήθηκαν και δεν ομονόησαν στην σύσκεψη υπό του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν ευνοεί το κλίμα στο χρηματιστήριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το που έγινε γνωστή η μη συνεννόηση, το ΧΑΑ σημείωσε μια μίνι κατάρρευση.
Θεωρούμε ότι βραχυπρόθεσμα, στις επόμενες δύο εβδομάδες δηλαδή, ο δείκτης τραπεζών θα κινηθεί εντός του χώρου που οριοθετούν οι δύο κατερχόμενες γραμμές και θα συνεχίσει, να διολισθαίνει “ασθενικά” λίγο πάνω από την κατώτερη λωρίδα Bollinger.
Σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, εκτιμούμε όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές,  ότι ο Δείκτης Τραπεζών θα προσεγγίσει περίπου τις 600 μονάδες.  Το πόσο γρήγορα θα συμβεί, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας και την διαχείριση της χρεοκοπίας της χώρας μας.

  
>   ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Συνέχεια διολίσθησης για την ΕΤΕ. Η λεγόμενη «Μεγάλη μας φίλη» έχει αποδειχτεί η “Μεγάλη μας Συμφορά”. Πριν λίγο καιρό, κάποιοι θεωρούσαν τη πτώση στα €5,0 ως κάτι που δεν θα συνέβαινε, ως κάτι απίθανο. Τώρα, τα €5,0 φαντάζουν ένας αισιόδοξος στόχος για… άνοδο - που ούτε και αυτόν θα πετύχει προσεχώς, διότι η βαρύτητα την τραβάει προς τα κάτω.
Βραχυπρόθεσμα, η ΕΤΕ θα συνεχίσει να πνέει τα λοίσθια και εκτιμούμε ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα βρεθεί κάτω από τα €4,50.
Σε κάποιο μεγαλύτερο βάθος χρόνου, υπολογίζουμε ότι θα δούμε την ΕΤΕ κοντά στα €3.



>   ALPHA BANK

 
Στην ALPHA φαίνεται ότι προς το παρόν, οι στηρίξεις στα επίπεδα των €3,4 αντέχουν… Αλλά μη γελιόμαστε. Αν το γενικότερο περιβάλλον δεν βελτιωθεί, που δεν διαφαίνεται βελτίωση, η ALPHA είναι καταδικασμένη να συνεχίσει καθοδικά.
Βλέπουμε, θα λέγαμε με πολλές πιθανότητες την ALPHA στις δύο επόμενες εβδομάδες, στα €3,2 ίσως και λίγο χαμηλότερα.
Στόχος για αργότερα, τα €2,7 και ίσως, ακόμα χαμηλότερα.



>   EUROBANK

Η ΕΥΡΩΒ εξακολουθεί και ανθίσταται στα ~€3,3. Όμως τι πιθανότητες έχει να αντέξει για πολύ, όταν στους τελευταίους μήνες, η όποια ανοδική αντίδραση επιχειρείται, περατώνεται σε μόλις δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις;
Είναι λοιπόν και η ΕΥΡΩΒ καταδικασμένη σε περαιτέρω διολίσθηση. Εκτιμούμε ότι στις ερχόμενες δύο εβδομάδες, η ΕΥΡΩΒ θα υποχωρήσει κάτω των €3,0.
Σε ένα μεγαλύτερο βάθος χρόνου, υπολογίζουμε ότι θα δούμε την ΕΥΡΩΒ κοντά στα €2,5.  Ίδωμεν και …. απέχωμεν.
  


>   MARFIN BANK
Και η ΜΑΡΦΒ συνέχισε διολισθαίνοντας, όπως περιγράφαμε στην προηγούμενη ενημέρωσή μας. Η κατάσταση δεν τροποποιήθηκε στο ενδιάμεσο. Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της σημείωσε άνοδο, αλλά θεωρούμε ότι δεν έχει άλλο και θα κατέλθει.
Στις επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούμε ότι θα δούμε τη ΜΑΡΦΒ να προσεγγίζει τα €0,60 ή στη καλύτερη περίπτωση να κινηθεί οριζόντια.
Καλό είναι να απέχει κανείς. Η κυρίαρχη τάση παραμένει πτωτική και δεδομένου του γενικότερου αρνητικού περιβάλλοντος, θα δούμε έως και αρκετά χαμηλότερες τιμές σε κάποιο βάθος χρόνου.  


>   ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Πολεμάει η ΠΕΙΡ στη περιοχή του ενός ευρώ, αλλά είναι μάχη που μπορεί να την κερδίσει;
Εκτιμούμε πως όχι. Δεν συντρέχει το γενικότερο περιβάλλον στο να διατηρήσει τα εν λόγω επίπεδα. Ούτε και οι τεχνικοί δείκτες συνηγορούν στο ότι έχει τη δύναμη να κρατήσει τα τρέχοντα επίπεδά της.
Πρώτος στόχος είναι τα €0,9.  προσεγγίζοντας την κάτω γραμμή του καναλιού.


 <<<<•>>>>
Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό, εκφράζει προσωπικές απόψεις του γράφοντος και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε αγαθού.
<<<<•>>>>

27/5/2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου