Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Για όσους νομίζουν ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο…


Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για το έλλειμμα στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου. Το Έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο τετράμηνο του 2011, ανήλθε σε € 7,246 δισ., έναντι στόχου €6,924 δισ. και ελλείμματος €6,371 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Σχόλιο: Δηλαδή το Έλλειμμα ήταν μεγαλύτερο και από τον στόχο και από το αντίστοιχο διάστημα του 2010!

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε €14,473 δισ. και εμφανίζουν μείωση έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010, κατά 9,1%.

Σχόλιο: Δηλαδή με όλα αυτά τα φορομπηχτικά και  φοροεισπρακτικά μέτρα που έχουν πάρει εδώ και ένα χρόνο, πλήττοντας τον λαό και τους μη έχοντας, τι κατάφεραν; Όχι την αύξηση, αλλά την μείωση των Εσόδων. Γιατί; Διότι με όλα αυτά τα παράλογα και αδικότατα μέτρα που έχουν λάβει, η πραγματική οικονομία βυθίστηκε σε μια πρωτόγνωρη ύφεση.

Οι πρωτογενείς δαπάνες που αποτελούν τον κυριότερο δείκτη μέτρησης του αποτελέσματος της προσπάθειας για τον περιορισμό των δαπανών, είναι μειωμένες κατά 0,8% ή κατά €128 εκατ..

Σχόλιο: Το εν λόγω μέγεθος είναι πολύ σημαντικό διότι δεν περιέχει τόκους κ.λπ. και έχει αυτό που λέει «πρωτογενείς δαπάνες». Μας δείχνει πόσο κοστίζει η λειτουργία του Δημοσίου. Και δυστυχώς, μετά από ένα χρόνο περιοριστικών «οριζόντιων» μέτρων, δηλαδή μετά από περικοπές στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, υπήρξε μείωση μόλις κατά €128 εκατ., αυτό δείχνει ότι ενώ με το ένα χέρι το κράτος (κυβέρνηση) παίρνει ένα μέρος των αμοιβών, με το άλλο δίνει σε κάποιους εκ των ΔΥ και γι’αυτό η μείωση είναι πολύ μικρή.
Αποκαλύπτεται ότι στον ένα χρόνο που έχει περάσει, εξακολουθούν να δίδουν χρήματα και μάλιστα πολλά, σε κάποιους προνομιούχους ΔΥ, προφανώς αυτούς που ανήκουν στο κομματικό κράτος, στα πλαίσια των πελατειακών σχέσεων.
Οι βυσματούχοι ΔΥ συνεχίζουν και απολαμβάνουν πολύ καλές συνολικές αποδοχές  και σε αντάλλαγμα, εξακολουθούν και ψηφίσουν είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ, δηλαδή τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Και όλα αυτά, εις βάρος των συναδέλφων τους μη βυσματούχων ΔΥ, τους οποίους βαραίνουν οι μειώσεις των μισθών και σε κάποιες υπηρεσίες και οργανισμούς, μπορεί να απειλούνται έως και με το να χάσουν την δουλειά τους.   
  
Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, αυτό ανήλθε στο τέλος Μαρτίου στα €354,5 δισ. ή 153% του ΑΕΠ. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διαμορφωθεί στα €340,2 δισ..

Σχόλιο: Με όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα που πλήττουν τους μη έχοντες, το χρέος αυξήθηκε και σε απόλυτο μέγεθος και ως ποσοστό επί του - συρρικνούμενου – ΑΕΠ.


Τι λένε όλα τα παραπάνω;


Ότι όλο αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο, έχει ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.


Ότι συνέβαινε και ότι δεν συνέβαινε, γίνονταν εις γνώση της Τρόικας, διότι οι Τροικανοί ελέγχουν από κοντά και τακτικότατα τα πάντα. Άρα, αυτό που συμβαίνει, τους βρίσκει σύμφωνους, προφανώς γιατί τους βολεύει. Το πως τους βολεύει, έχει αναλυθεί σε άλλα άρθρα εντός του blog.

Δυστυχώς, κατά τα φαινόμενα, οι θυσίες του λαού δεν πιάνουν τόπο. Δεν πιάνουν τόπο, διότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η ευνοϊκή μεταχείριση του κομματικού κράτους. Και μια τέτοια κατάσταση δεν συνιστά θυσίες αλλά κλοπή.

Τα συμπεράσματα πάντως, δικά σας… 

Παναγιώτης
23/5/2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου