Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Παρασκευή και 13 και για τις Τράπεζες!


Μας διέψευσαν οι τράπεζες, καθώς είχαμε εκτιμήσει στη προηγούμενη Ενημέρωσή μας (στις 29/4ου με τίτλο «Χριστός Ανέστη αλλά όχι και οι Τράπεζες») ότι θα κινηθούν ανοδικά, προς τις 1.150 μονάδες, αλλά μόλις και μετά βίας, προσέγγισαν όπως φαίνεται στο γράφημα τις 1.050 μονάδες, συνεχίζοντας βασικά πτωτικά.
Βέβαια, σε κάθε Ενημέρωσή μας, τονίζουμε εδώ και πολύ καιρό, ότι η κυρίαρχη τάση παραμένει πτωτική και ότι είναι καλό κανείς να απέχει από μια τέτοια αγορά και να μην ρισκάρει τοποθετήσεις, διότι ακόμα και όταν φαίνονται πιεσμένες οι τράπεζες, μπορεί να μην αντιδράσουν όπως θα πιθανολογούσε κανείς. Κάτι τέτοιο συνέβη και στις προηγούμενες δύο εβδομάδες.
Οι τράπεζες είναι εξαιρετικά «αναιμικές» και ασθενείς όσον αφορά στην δυναμική εκδήλωσης κάποιου αγοραστικού ενδιαφέροντος που θα τις οδηγούσε σε αξιόλογη ανοδική βραχυπρόθεσμη αντίδραση, παρά τα απόλυτα "χαμηλά" επίπεδα τιμών. 
Ο παραπάνω συλλογισμός αποτυπώνεται στην διολίσθησή του  δείκτη Τραπεζών για περίοδο περίπου δύο μηνών, εφαπτόμενος με την κάτω λωρίδα Bollinger.  Δεν μπορεί να κινηθεί με επιτυχία, ούτε καν ως το μέσο των λωρίδων Bollinger!

Όσοι μας παρακολουθούν, είναι «υποψιασμένοι» και πρέπει να απέχουν από τις τραπεζικές μετοχές.


Μην ξεχνάτε τις κατευθύνσεις – εκτιμήσεις που δώσαμε στην προηγούμενη Ενημέρωσή μας: ότι έτσι ως έχουν τα πράγματα, θεωρούμε ότι ο Δείκτης Τραπεζών θα προσεγγίσει περίπου τις 600 μονάδες σε κάποιο βάθος χρόνου.  Το πόσο γρήγορα θα συμβεί, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας και την διαχείριση της χρεοκοπίας της χώρας μας. Ο μόνος τρόπος – θεωρούμε – για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, είναι να υπάρξει μια αναπάντεχα καλή είδηση, που να δώσει δύναμη στην εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος, κάτι βέβαια που προς το παρόν, δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ούτε και μπορούμε να φανταστούμε, τι θα μπορούσε να ήταν αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, αν και εφόσον υπάρξει κάποιο συνταρακτικό γεγονός που θα θεωρήσουμε ότι μπορεί να ανατρέψει την μέχρι σήμερα πτωτική τάση, θα το παρουσιάσουμε με έκτακτη Ενημέρωση.

 <<<•>>>

Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό, εκφράζει προσωπικές απόψεις του γράφοντος και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε αγαθού. 

<<<•>>>

Παναγιώτης

ΠΑ 13/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου