Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Απάντηση στο κατάπτυστο άρθρο του Bloomberg εναντίον του Τσίπρα


Το Bloomberg δημοσίευσε ένα άρθρο που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι είναι επικίνδυνος και ότι λέει ψέμματα.


Το άρθρο μπορείτε να το δείτε εδώ:



http://gr.news.yahoo.com/bloomberg-CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-085023373.html

Από το κατάπτυστο άρθρο:  «Λίγο μετά την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ πήγε στο Λονδίνο για να καθησυχάσει την οικονομική κοινότητα ότι δεν ήταν «επικίνδυνος». Ο Αλέξης Τσίπρας, το φαινόμενο των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, βρίσκεται σε παρόμοια περιοδεία αυτή την εβδομάδα και είναι πραγματικά επικίνδυνος», ξεκινά το άρθρο για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

>    Η δική μου ερμηνεία:  Ο Ολάντ μας τα "γυρνάει" σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά, ενώ ο Τσίπρας εμμένει (παρόλο που δεν είναι κυβέρνηση και θα μπορούσε να μην το κάνει), να κάνει ήδη σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση με στόχο την διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου που είτε θα οδηγήσει στην Ενωμένη Ευρώπη των λαών, του δικαίου και της αλληλεγγύης (όπως πρέπει να είναι), είτε το τωρινό έκτρωμα της "Ενωμένης Ευρώπης" των κερδοσκόπων, των banksters και των κομμάτων των παιδεραστών, θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. 

Ο Τσίπρας λοιπόν είναι συνεπής προς τα όσα έχει πει προεκλογικά, λέει αλήθεια και «ροκάρει» τους Ευρωπαίους κεφαλαιοκράτες και γραφειοκράτες, υπέρ των λαών!
....    ....   ....    ....
Από το κατάπτυστο άρθρο:   Ίσως, αλλά σκεφτείτε αυτό: αν ο Τσίπρας πιστεύει αυτά που λέει, τότε είναι διατεθειμένος να τζογάρει το μέλλον της Ελλάδας κι ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου για να παίξει μια παρτίδα πόκερ με τη Μέρκελ. Άλλοι Έλληνες πολιτικοί λένε ότι θα επιδιώξουν επαναδιαπραγμάτευση του πακέτου λιτότητας και η Ευρώπη μπορεί τώρα να ακούσει. Αλλά ο Τσίπρας λέει ότι θα «σκίσει» τη συμφωνία...

>    Η δική μου ερμηνεία:  Και μόνο που το κατάπτυστο άρθρο ξεκινάει με τη λέξη "Ίσως" (δηλαδή να έχει επιτυχία η στρατηγική του Τσίπρα) μου αρκεί. Διότι η άλλη πολιτική, η μνημονιακή που μας την παρουσιάζουν ως μονόδρομο και που την δέχονται η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα μικρά κεντροφιλελεύθερα κόμματα (ΔΗ.ΣΥ., ΔΡΑΣΗ, ΔΗ.ΞΑ.), κατ’ουσίαν και η ΔΗΜ.ΑΡ., που μας πάει;

Η Μνημονιακή πολιτική μας πάει σε αργό αλλά ΒΕΒΑΙΟ οικονομικό θάνατο. Με τα Μνημόνια, αφαιρούν χρήμα από την οικονομία (μειώνουν μισθούς, συντάξεις, βάζουν χαράτσια κλπ). Το χρήμα που συγκεντρώνουν, πάει εκτός Ελλάδος, στην πληρωμή των δανειστών, που η πληρωμή τους βάσει των Μνημονίων προηγείται έναντι των λειτουργικών εξόδων (μισθούς, συντάξεις).

Με την μνημονιακή πολιτική, μήνα με το μήνα, το χρήμα στην ελληνική οικονομία μειώνεται περισσότερο. Θα έρθει κάποια στιγμή, που το χρήμα ΔΕΝ θα επαρκεί για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών. Τότε η μόνη επιλογή που θα μένει στους κυβερνώντες, θα είναι να βγουν εκτός Ευρώ και να κόψουν δραχμές.

Τα μνημονιακά κόμματα και το διεφθαρμένο ευρωσύστημα, σου λένε ότι ο Τσίπρας θα σε πάει στη Δραχμή και σου λένε ψέμματα (όπως συνήθως άλλωστε) και κρύβουν ότι Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ!

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ριψοκίνδυνη, αλλά είναι η μόνη φιλολαϊκή και δίνει ελπίδα ΌΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΟΔΗΓΉΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΣΤΗΝ Ευρώπη, προς το δικαιότερο.

Μεταξύ της μνημονιακής πολιτικής που οδηγεί σε ΒΕΒΑΙΟ θάνατο, προτιμούμε την ριψοκίνδυνη, την εναλλακτική, που δεν οδηγεί όμως σε βέβαιο θάνατο. Το ίδιο το άρθρο του Bloomberg το παραδέχτηκε αυτό, αρχίζοντας την παράγραφό του με τη λέξη «Ίσως» (ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα).

Γιατί λοιπόν να συνεχίσει μία πολιτική (μνημονιακή) που επιφέρει βέβαιο θάνατο και να μην δοκιμάσουμε μία άλλη, που φαίνεται να έχει καλύτερες ελπίδες;  Και το σημαντικό: ότι εάν ο Τσίπρας αποδειχτεί σωστός και οι Ευρωπαίοι υποχωρήσουν, στα ούτως ή άλλως δίκαια αιτήματά μας, ποιος άλλος θα επωφεληθεί, αν όχι ο λαός (ο ελληνικός αλλά και των άλλων χωρών);  Ενώ με την μέχρι και σήμερα εφαρμοζόμενη Μνημονιακή πολιτική, ο λαός πτωχεύει.

Οι άλλοι, οι μνημονιακοί (πασοκονεοδημοκρατία) δεν μπορούν να διαπραγματευθούν και ότι λένε περί διαπραγμάτευσης είναι ψέμματα. Δεν μπορούν να διαπραγματευθούν διότι ξεκινούν με θέση looser, καθώς αν οι Ευρωπαίοι τους πουν ότι "εφαρμόστε ακριβώς το Μνημόνιο χωρίς καμία αλλαγή αλλιώς σας κόβουμε τη χρηματοδότηση", σε αυτό το δίλημμα δεν είναι ικανοί να ορθώσουν ανάστημα και να μην δεχτούν. Είναι ενδοτικοί εκ της θέσεώς τους, ότι δηλαδή θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μείνουν στο €υρώ. Όταν για να πετύχεις κάτι, είσαι πρόθυμος να κάνεις τα πάντα, τότε δεν έχεις καμία διαπραγματευτική ισχύ.
....    ....   ....    ....
Από το κατάπτυστο άρθρο:   Αν δεν πιστεύει όσα λέει (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) και ξέρει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλειφθεί; Σε αυτή την περίπτωση, βάζει τη χώρα του σε κίνδυνο μιας χαοτικής κατάρρευσης προκειμένου να κερδίσει εξουσία. Στην πρώτη περίπτωση είναι απερίσκεπτος, στη δεύτερη κυνικός».

>    Η δική μου ερμηνεία:  Ακριβώς πριν, ανέλυσα το πως η Μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που αργά αλλά σταθερά, μας οδηγεί σε ΒΕΒΑΙΟ οικονομικό θάνατο και στη Δραχμή.

Εάν τελικά οι Ευρωπαίοι δεν δεχτούν τις δίκαιες αλλαγές που ζητάει ο Τσίπρας και μας εξωθήσουν εκτός €υρώ, κόβοντάς μας την χρηματοδότηση, τότε αφού αυτή θα ήταν η κατάληξη και αν παραμέναμε στο Μνημόνιο, έχουμε και στις δύο περιπτώσεις την ίδια κατάληξη.

Δηλαδή θα έχουμε πάει στη Δραχμή, είτε με μνημονιακή κυβέρνηση πασοκονεοδηκοκρατίας, είτε με κυβέρνηση αριστερή (Σύριζα), αν και εφόσον οι δαπραγμετεύσεις του Τσίπρα αποτύγχαναν.

Σε αυτή την περίπτωση ποια κυβέρνηση θα επιθυμούσατε;

Αυτή της πασοκονεοδηκοκρατίας, γνωστοί ανάλγητοι, κλέφτες και πολιτικοί απατεώνες που έχει φανεί εδώ και 30 έτη ή αυτή ενός νεαρού, δυναμικού, ευαίσθητου περί δικαιοσύνης πολιτικού όπως ο Τσίπρας; ... και συνάμα αδιάφθορου (διότι αν και πολιτευόμενος και αρχηγός κόμματος αρκετά χρόνια, τα μόνα πράγματα που έχουν κατηγορήσει τον Τσίπρα ήταν ότι δεν ξέρει καλά αγγλικά!!!).

Στην περίπτωση που θα επιστρέφαμε στη Δραχμή, με κυβέρνηση πασοκονεοδημοκρατίας θα επικρατούσε σίγουρα ανισότητα, το δίκαιο του ισχυροτέρου, πείνα, ανέχεια, εξαθλίωση και η κατάσταση θα είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να επωφεληθούν οι έχοντες κεφάλαιο (ντόποιοι ή ξένοι).

Στην περίπτωση που θα επιστρέφαμε στη Δραχμή, με κυβέρνηση Σύριζα θα ήταν σίγουρα δύσκολα, με έλλειψη αγαθών στην αρχή και για κάποιο διάστημα, αλλά μια τέτοια αριστερή κυβέρνηση, θα μπορούσε να βάλει δελτίο στα βασικά αγαθά (κάτι που δεν θα συνέβαινε με κυβέρνηση πασοκονεοδημοκρατίας) έτσι ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι πολίτες κατ΄αναλογία, θα επικρατούσε ισότητα, θα μπορούσαν άμεσα – αν όχι και νωρίτερα – να διερευνηθούν νέες δυνατότητες χρηματοδότησης και νέες εθνικές συνεργασίες και γενιότερα, θα διαμορφώνονταν οι συνθήκες, για μία το δυνατόν ταχύτερη και διακιότερη ανάκαμψη.

Η μία πολιτική της πασοκονεοδημοκρατίας, θα μας είχε εξαθλιώσει και το μέλλον μας θα ήταν μαύρο, ενώ με την άλλη πολιτική, αυτή του Σύριζα θα περνούσαμε αρχικά δύσκολα, αλλά θα δημιουργούνταν οι συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου