Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Για όσους «παπαγαλίζουν» ότι το Μνημόνιο είναι καλό αλλά δεν εφαρμόστηκε...


Είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι το Μνημόνιο είναι καλό αλλά απλά δεν εφαρμόστηκε. Ιδίως όσοι είναι ψηφοφόροι ή και φίλα προσκείμενοι σε κόμματα κεντροφιλελεύθερα.
Θα αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος (και ότι έχουν "μνήμη χρυσόψαρου").


Αναφορά 1η
Κατά τον Απρίλιο και Μάιο του 2011, όταν είχε έρθει κλιμάκιο της Τρόικας στη χώρα μας, ζήτησε - όπως αναφέρθηκε σε πολλά δημοσιεύματα -, άκουσον άκουσον: οι τράπεζες να περιορίσουν τις χρηματοδοτήσεις τους!

Σε μια περίοδο που η πραγματική οικονομία δεν αντέχει και χρειάζεται κεφάλαια κίνησης, που η απουσία ρευστότητας από το οικονομικό σύστημα ήταν (και παραμένει) ασφυκτική, αυτοί της Τρόικα να ζητούν  να περιοριστούν οι χρηματοδοτήσεις (και τους πέρασε).

Μάλλον θέλουν να τελειώσουν την ελληνική οικονομία, το ταχύτερο δυνατό.


Αναφορά 2η
Κατά τις τελευταίες ημέρες της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πρέπει να ήταν τέλη Απριλίου - αρχές Μαίου, όταν έψαχναν να βρουν περί των €350 εκατ.  που τους έλλειπαν, ο Βενιζέλος κάνοντας "επίθεση" στον Σαμαρά (εν όψει και επικείμενων τότε εκλογών της 6ης Μαίου) είπε ότι όταν αναζητούσαν αυτό το ποσό, ο Σαμαράς έδωσε το "ισοδύναμο" που συνίστατο στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα, ήτοι αντί η αναλογία να είναι 1 προσλαμβανόμενος προς 5 αποχωρούντες ΔΥ, να γίνει 1 προς 10 (με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομούντο τα χρήματα που έψαχναν).
                                                                   www.euepixeirein.gr
Ο Βενιζέλος είπε ότι δεν έγινε δεκτό καθώς η Τρόικα δεν το δέχτηκε, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι όσα λέει ο Σαμαράς περί «ισοδύναμων» είναι ανοησίες.

Εάν ο Βενιζέλος έλεγε αλήθεια, φαίνεται – και αρκεί αυτό και μόνο το παράδειγμα – ότι όταν η Τρόικα θέλει, είναι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ και ότι εντέλει αυτή επιβάλλει τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν.

Όπως ήταν ανυποχώρητη σε αυτή την περίπτωση, έτσι είναι ανυποχώρητη (όπου θέλει) και σε πλήθος άλλων περιπτώσεων είτε αυτές τις περιπτώσεις τις γνωρίζει ο λαός, είτε δεν τις γνωρίζει.

Τώρα βέβαια, υπάρχει πιθανότητα να είπε ψέμματα ο Βενιζέλος, έτσι;

Μα αφού όμως η  "ισοδύναμη" πρόταση Σαμαρά δεν εφαρμόστηκε (διότι ότι έγινε η πρόταση, δεν αμφισβητείται, θα το είχε διαψεύσει η ίδια η ΝΔ), τότε ΠΟΙΟΣ  την απαγόρευσε αν όχι η Τρόικα (= ΔΝΤ, διότι αυτό επιβάλλει τις πολιτικές);

Μήπως την απαγόρευσε το ΠΑΣΟΚ; ... Είναι αστείο να νομίζει κανείς ότι το διαλυμένο σε αυτή την φάση ΠΑΣΟΚ είχε το σθένος και την ισχύ να απαγορεύσει το  "ισοδύναμο" μέτρο του Σαμαρά. Αφήστε δε που αν το είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ θα είχε βγει και θα είχε απαντήσει ότι το  "ισοδύναμο" μέτρο δεν εφαρμόστηκε διότι  «εσείς (ΠΑΣΟΚ) το μπλοκάρατε», κάτι που δεν έγινε βέβαια.

Επομένως ποιος μένει που μπλόκαρε το  "ισοδύναμο" μέτρο;

Η ΝΔ δεν ήταν διότι ήταν δική της πρόταση, ούτε και το ΠΑΣΟΚ καθώς έψαχνε από που να κρατηθεί και δεν μπορούσε να πει όχι σε ένα τέτοιο  "ισοδύναμο" μέτρο που μετρίαζε την λαϊκή αγανάκτιση, άρα ποιος μένει; Ποιος; .....
.... η Τρόικα μένει ( = ΔΝΤ)!

Μόλις αποδείχτηκε με τη λογική νομίζω, ότι για ότι συμβαίνει, η Τρόικα (ΔΝΤ) είναι υπεύθυνη και η πασοκονεοδημοκρατική ενδοτική κυβέρνηση είναι πειθήνιο όργανό τους.

Όλα αυτά που λένε, άλλωτε η ενδοτική στην πραγματικότητα κυβέρνηση ότι διαφωνεί με το ΔΝΤ αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και άλλωτε το αντίθετο, ότι το ΔΝΤ διαφωνεί με μια πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση (τότε φαίνεται κακή η κυβέρνηση και καλό το ΔΝΤ),  - αυτή δε, είναι η άποψη και όσων Ελλήνων λένε ότι το Μνημόνιο δεν πέτυχε επειδή δεν εφαρμόστηκε και ο μόνος κακός είναι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚαποκαλύπτεται ότι είναι ένα ΘΕΑΤΡΟ για να δημιουργούν σύγχυση στους λαούς για το ποιος φταίει για την εφαρμογή των άδικων πολιτικών και να μεώσουν τις αντιστάσεις τους.

Στην περίπτωση της Ελλάδος, πολλοί υποστηρικτές του Μνημονίου λένε ότι το κείμενο του Μνημονίου είναι σε καλή κατεύθυνση καθώς προβλέπει την πραγματοποίηση ορισμένων διαρθρωτικών οικονομικών αλλαγών. Το σημαντικό όμως είναι το πως εφαρμόζεται, που εφαρμόζεται με τις γνωστές αντιλαϊκές πολιτικές, εξαθλίωσης των πολιτών. Το ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ κειμένου Μνημονίου και εφαρμοζόμενων πολιτικών, γίνεται προφανώς επίτηδες, για να υπάρχει σύγχυση και μέρος του λαού να είναι υπέρ του Μνημονίου (να λέει όμως αυτή η μερίδα πολιτών ότι φταίει η κυβέρνηση που δεν το εφαρμόζει ορθά) και συνεπώς ο λαός διασπασμένος, να προβάλλει μιρότερες αντιστάσεις. Κλασσική συνταγή ΔΝΤ...  
                                                                               www.euepixeirein.gr
Η αλήθεια όπως αποκαλύφθηκε με την λογική βάσει του παραδείγματος που δώσαμε, είναι ότι όπου πάει το ΔΝΤ, η κυβέρνηση είναι σύμφωνη και στην πραγματικότητα, υπεύθυνο για την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται είναι το ΔΝΤ. Άλλωστε, όπου έχει πάει το ΔΝΤ, εφαρμόζει πάνω – κάτω, πάντα την ίδια πολιτική, με ελάχιστες αλλαγές: αυτή την πολιτική την περιοριστική, της λιτότητας, της απορρύθμισης, της αύξησης της ανεργίας, της ύφεσης.

Όποιος έχει χρόνο, ας δει τα κάτωθι ντοκυμαντέρ (θα το συνιστούσα άλλωστε να τα δείτε οπωσδήποτε πριν πάτε να ψηφίσετε –κάντε τα και share):

• Για την Αργεντινή:

• Για την Γουατεμάλα:

• Για την Ισλανδία:


>  Είναι σαφές ότι όποιος διαφωνεί με το ΔΝΤ, απλά δεν συνεργάζεται μαζί του: το διώχνει όπως έκαναν οι Ισλανδοί ή και πρόσφατα, οι Ρουμάνοι (τον Μάιο του ‘12). Επίσης είναι σαφές ότι σε όποια χώρα υπάρχει το ΔΝΤ, αυτό γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται, είναι πολιτικές ΔΝΤ.

[Edit 8/6/2012]
Όπως αναφέρει ο γνωστός καθηγητής οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, το Μνημόνιο θα αποτύγχανε ακόμα και εάν σοφοί άγγελοι εξ ουρανού κατέβαιναν στην Πλατεία Συντάγματος με σκοπό την εφαρμογή του. Απόδειξη, αν θέλετε, δίνει το Δουβλίνο: Ένα κράτος-διαμάντι που επέβαλε στον εαυτό του αρκετά Μνημόνια πριν του τα επιβάλουν. Μια οικονομία πιο μεταρρυθμισμένη από οποιαδήποτε άλλη στην κόσμο. Κι όμως: μια κοινωνία που δεν μπορεί, και δεν θα τα καταφέρει, να ξεκολήσει από το τέλμα της Κρίσης και του δημόσιου χρέους.

[Edit 12/9/2012]
Η τριμερής κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βρήκαν τα ποσά των 11,5 δισ. που απαιτούσε η Τρόικα και αποφάσισαν την προώθηση των μέτρων που χρειάζονταν, αλλά η Τρόικα δεν δέχεται κάποια εξ' αυτών και επιμένει σε άλλα. Η κυβέρνηση, παρουσιάζεται από το ΜΜΕ ανήμπορη, ότι αν και θέλει και προσφέρει άλλα εναλλακτικά - ισοδύναμα -  μέτρα, η Τρόικα είναι ανυποχώρητη.  

[Edit Οκτώβριος 2012]
Η Τρόικα όπως αναφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ανυποχώρητη στις αλλαγές που απαιτεί στα εργασιακά και στη διατήρηση του επιδόματος γάμου, τα οποία δεν επιθυμεί η ΔΗΜΑΡ της τριμερούς κυβέρνησης. Για άλλη μία φορά, φαίνεται και αποδεικνύεται ότι όταν κάτι δεν θέλει η Τρόικα, απλά δεν γίνεται ή και το αντίθετο, όταν θέλει κάτι η Τρόικα, τότε γίνεται. Η κυβέρνηση, παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ, τώρα η τριμερής, είναι ανδρίκελο, ανδράποδο κυβερνήσεως.

4 σχόλια:

  1. Βρε ανόητε ποιος σου είπε οτι παπαγαλίζουμε...

    Την δικη σου ποταπή και άλογη τακτική θεωρείς οτι ακολουθούμε;

    Κανεις δεν σε ενημέρωσε οτι η υπόθεση Αργεντινή ειναι μη συγκρίσιμη... Εδω ο υπουργός που εφάρμοσε το εκει πρόγραμμα το είπε ανοιχτα και ξάστερα... Μην αντιγραψετε την Αργεντινή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Ισλανδία είναι τόσο μικρή χώρα που οποιοδήποτε μέτρο θα μπορούσε να υποστηριχτεί με ευκολία...
    Άλλωστε αυτοί επένδυαν σε τοξικά ομόλογα των ΗΠΑ και είχαν ανά κεφαλή πολύ χρήμα με έναν τοσοδούλη δημόσιο τομέα απόλυτα εκσυγχρονισμένο...
    Τι από αυτά σχετίζεται με το μπουρδέλο (διοικητικά) η ΕΛΛΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει κανείς ακούσει έναν κλέφτη να αποδέχεται ότι είναι κλέφτης, τουλάχιστον με ευκολία…; Μήπως έναν απατεώνα; Μήπως ένα λαμόγιο; Μήπως έναν ψεύτη;
    Αντίστοιχα δεν είναι χαρούμενος ούτε εκείνος που του μειώνουν τον μισθό για οποιονδήποτε λόγο, την άδεια για οποιοδήποτε λόγο, την σύνταξη για οποιονδήποτε λόγο…
    Η λογική δεν αφορά παρά τον απέναντι και σε αυτόν απευθύνεται ο κάθε παράνομος αλλά και ο κάθε δυστυχής για να πάρει τις ευθύνες…
    Ο δικός του εαυτός βρίσκεται στη ζώνη της αλογίας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτη,

    Τα ντοκυμαντέρ τα είδες;
    Και τα τρία;
    ή απλά εκφράζεις αρτηριοσκληρωτικές απόψεις;

    Επιπλέον, αν εξαιρέσουμε τα ντοκυμαντέρ, σε όλα τα άλλα που ανέφερε το άρθρο, τι έχεις να πεις;
    Μάλλον τίποτα, διότι γενικότερα είσαι λαλίστατος, όπως φαίνεται από τα παραπάνω σχόλιά σου. Δεν απαντάς όμως τίποτα στο κυρίως άρθρο, συνεπώς αποδέχεσαι ότι το Μνημόνιο είναι καταστροφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή