Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τράπεζες: Η μάχη των 1400 μονάδων!


Στην προηγούμενη ενημέρωσή μας στις 11 Μαρτίου, είχαμε αναφέρει: “Για το προσεχές μέλλον μέχρι να επανέλθουμε (επόμενες δύο εβδομάδες), αναμένουμε μικρή κίνηση μετά διακυμάνσεων που θα καταλήξει ξανά περίπου στα τρέχοντα επίπεδα (1340 μονάδες) ή και λίγο χαμηλότερα”.  Την Πέμπτη 23/3/2011 ο Δείκτης Τραπεζών έκλεισε στις 1336,4 μονάδες, επιβεβαιώνοντάς μας. Σήμερα Παρασκευή 24/3ου, κινήθηκε ανοδικά, κλείνοντας στις 1375,66 μονάδες με άνοδο 2,94%.

Στην παρούσα φάση, η πορεία του Δείκτη Τραπεζών οριοθετείται από την πτωτική γραμμής αντίστασης που έρχεται από τον Αύγουστο του 2010, αλλά από την άλλη, τείνει να δημιουργηθεί ένα ανοδικό κανάλι (με πράσινο χρώμα στο γράφημα). Στην περιοχή γύρω από τις 1400 μονάδες με ένα +/- 100, γίνεται μάχη για την συνέχιση της πτωτικής κυρίαρχης κίνησης ή την επικράτηση ανοδικής (βλ. και αυξημένο τζίρο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες).

Τεχνικά μιλώντας, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει ανατροπή της κυρίαρχης καθοδικής τάσης. Περιθώρια υπάρχουν για μικρή ανοδική κίνηση προσεχώς. Η πιθανή ανοδική διάσπαση του ΚΜΟ 50 ημερών, δεν θα αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για την δυναμικότητα της αγοράς.

Tο περιβάλλον θα μπορούσε τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα να χαρακτηριστεί αβέβαιο, με πιθανότητες και για ανοδική κίνηση κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, αλλά και για πτωτική κάτω από κάποιες άλλες προϋποθέσεις.

Βραχυπρόθεσμα, ο δείκτης των τραπεζών μπορεί να κινηθεί λίγο προς τα πάνω αρχικά και ξανά πτωτικά στη συνέχεια και εντός του εύρους που αναφέραμε (1300 με 1500 μονάδες). Όμως – και αυτό τονίζουμε – ότι εφόσον δεν έχουμε αντιστροφή της καθοδικής κυρίαρχης τάσης, είναι καλό να απέχουμε από τον κλάδο των τραπεζών και να μην επιδιώκουμε να εκμεταλλευθούμε τις μικροβραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις, διότι το ρίσκο είναι υψηλό και το μόνο που θα καταφέρετε σίγουρα, είναι να βοηθήσετε το εισόδημα του χρηματιστού σας.

24/3/2011

Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου