Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

"ΤΟ" Επενδυτικό Μυστικό...


Τώρα, θα σας πω Το επενδυτικό μυστικό.
Το καλύτερο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που μπορεί να υπάρξει, για πάντα, που μακροπρόθεσμα θα υπεραποδώσει ως προς την αγορά και τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, είναι το ακόλουθο:

Είτε σε περίοδο κανονικών συνθηκών είτε ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, οι άνθρωποι καταναλώνουν προϊόντα που έχουν να κάνουν με τις ακόλουθες θεμελιώδεις ανάγκες.

Διατροφή και Ποτά. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά. 
Νόμιμα Ναρκωτικά (τσιγάρα) - οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτά. Είναι ενδεικτικό ότι σε μια συνομιλία μου λίγο παλαιότερα με έναν πραγματικά φτωχό άνθρωπο, μου είχε πει χαρακτηριστικά ότι "εγώ χωρίζω τη γυναίκα μου αλλά το ποτό και το τσιγάρο δεν το κόβω".
Επικοινωνία & Ευχαρίστηση - οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτό

Αν επενδύσετε λοιπόν σε μερικές από τις ισχυρότερες (διεθνώς) εταιρείες στους παραπάνω κλάδους, θα φτιάξετε ένα σούπερ χαρτοφυλάκιο που μακροπρόθεσμα θα υπεραποδώσει.
Εγώ δοκίμασα ένα χαρτοφυλάκιο που περιείχε τις Mc Donalds (MCD) και The Coca-Cola Company (KO) από το τομέα των Τροφίμων και Ποτών, την Philip Morris (PM) από τον τομέα των νόμιμων ναρκωτικών και την APPLE (AAPL) από τον τομέα της επικοινωνίας και ευχαρίστησης.
Αν κάνετε back testing τις παραπάνω μετοχές και για διάφορες περιόδους, θα καταλάβετε τι σας λέω...
>>>•<<<
Now, I will tell you The investment secret.

The best investment portfolio for ever that in the long run will outperform the Market, is the following:
In normal as also in difficult times, it's good to invest in ESSENTIALS (things that people can't do without these): 
• Food and Drink (MCD and KO) - people can't do without these
• Permitted Narcotics (PM) - people can't do without these, people want to smoke, especialy in difficult moments
• Communication & Pleasure (AAPL) - people can't do without this
If you back test these "essentials needs" stocks, you will understand what I'm telling you...


Εδώ το back testing...
Here the back testing...
http://financebeast.blogspot.gr/2012/02/blog-post_20.html
<<<<•>>>>

Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό, εκφράζει προσωπικές απόψεις του γράφοντος και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε αγαθού.

2 σχόλια:

  1. θα συμφωνουσα με ολες τις υποδειξεις μονο για την μορρις δεν ειμαι σιγουρος πλεον αφου υπαρχει μεγαλη σπεκουλα εναντιων των καπνοβιομηχανιων αλλα αμα ψαψεις μπορεις να βρεις καποιο νεο εθισμο που θα τρεξει στο μελλον πολυ καλο αρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Λεωνίδα,
    Αν δεις το συγκριτικό γράφημα της PM με τον S&P (^GSPC) π.χ. στο yahoo finance και "παίξεις" με διάφορα διαστήματα, θα δεις ότι και η ΡΜ διαφοροποιείται θετικά από τον S&P.
    Λέω "και η ΡΜ" διότι το ίδιο ισχύει με όλες τις αναφερόμενες μετοχές.
    Και φαντάσου ότι μακροπρόθεσμα είναι δύσκολο να πετύχεις αποδόσεις παρόμοιες με του βασικού δείκτη αναφοράς (S&P)- και ότι αυτές οι μετοχές κάνουν εύκολα outperdorm τον δείκτη.
    Όσο για το μέλλον και τον προβληματισμό σου για τις βιομηχανίες τσιγάρων, ναι, με έχει προβληματίσει και εμένα αλλά έχω συμπεράνει ότι κατ'ουσίαν αυτές οι βιομηχανίες δεν χάνουν. Μπορεί να μειώνονται οι πωλήσεις τους σε ανεπτυγμένες χώρες (π.χ. ΗΠΑ) αλλά κερδίζουν σε άλλες υπανάπτυκτες ή υπό ανάπτυξη. Μπορεί να αυξάνεται ο ανταγωνισμός από άλλα προϊόντα (π.χ. ηλεκτρονικό τσιγάρο) αλλά νομίζω ότι διεθνώς, τα τσιγάρα ως προϊόν εξάρτησης και νόμιμο ναρκωτικό, θα συνεχίσει να υπάρχει, καθώς και οι καπνοβιομηχανίες είναι πολύ ισχυρές για να καθίσουν άπραγες και να παρακολουθούν την συρρίκνωσή τους.
    Αυτά... τώρα πάω για ένα τσιγάρο...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή