Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσιογράφοι ή Δημοσιοκάφροι;


26 Σεπτέμβρη, Γενική Απεργία. Έγινε μια αρκετά μεγάλη πορεία και ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Μέχρι το μεσημέρι, κατά τις δύο και τέταρτο. Τότε ξεσπούν επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας. Σε σχέση με άλλες διαδηλώσεις – απεργίες, τα επεισόδια ήταν περιορισμένα ευτυχώς (γιατί σε ένα πολιτισμένο κράτος, η βία δεν προσφέρει λύσεις).

Φεύγοντας λοιπόν το μεσημέρι λόγω των επεισοδίων και του χημικού νέφους που απλώθηκε επί της πλατείας, άκουγα και λίγο, από ένα ραδιοφωνάκι την ροή των ειδήσεων, που βέβαια ως επί το πλείστον μια τέτοια ημέρα, ήταν σχετικές με την διαδήλωση και με τα επεισόδια.

Ακούω λοιπόν στο πολύ γνωστό (κάποιοι το θεωρούν και έγκυρο) ραδιοφωνικό ειδησεογραφικό σταθμό, ότι οι κουκουλοφόροι έκαψαν το κιόσκι από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που βρίσκονταν στη Πλατεία Συντάγματος. Υποτίθεται ότι ο ρεπόρτερ ήταν εκεί και μετέδιδε.

Υπήρχε όμως μια μικρή (;) ανακρίβεια: το κιόσκι που όντως υπήρχε στην Πλατεία και το είχα δει νωρίτερα, πράγματι κάηκε καθώς είδα τις φωτογραφίες αργότερα, αλλά δεν ήταν του «Χαμόγελου του Παιδιού» αλλά του φορέα οργάνωσης ενός AirShow, του ATHENS FLYING WEEK, το οποίο γίνονταν στις 24 - 30 Σεπτεμβρίου 2012. Δείτε την φωτογραφία...

 
Αυτό το γεγονός κάποιοι "δημοσιογράφοι" ή να πω καλύτερα δημοσιοκάφροι (και ήταν πολλοί αυτοί και από πολλούς σταθμούς και από πολλά και διαφορετικά ΜΜΕ), το έλεγαν (πως άραγε και με ποια λογική;;;) ως κιόσκι από το "Χαμόγελο του Παιδιού"...
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ιδού και το site αυτού του AirShow, από το οποίο είχαν στήσει το κιόσκι στο Σύνταγμα. Σημειώνω ότι άλλο κιόσκι δεν υπήρχε, μόνο αυτό ήταν στη Πλατεία.
http://www.athensflyingweek.gr/uk.html

Προφανώς, οι "δημοσιογράφοι" που ανέφεραν αναληθώς τα περί «Χαμόγελου του Παιδιού» το έκαναν είτε επίτηδες για δημιουργία κακών εντυπώσεων για τους διαδηλωτές, είτε απλώς είναι τόσο άχρηστοι στο επάγγελμά τους που διαδίδουν ειδήσεις που απλώς άκουσαν χωρίς να έχουν ιδία άποψη, γεγονός που τους καθιστά «παπαγαλάκια». Ακόμα χειρότερα εάν έκαναν το «ρεπορτάζ» από την ασφάλεια του στούντιο, βλέποντας εικόνες από την τηλεόραση (οπότε πως να είχαν ιδία άποψη αν δεν ήταν στην «καρδιά» των γεγονότων;).

Εντάξει, θα πουν μερικοί, μήπως είσαι υπερβολικός, υπερτονίζεις ένα κρούσμα.
... Μα, την ίδια αυτή ημέρα, παρατήρησα και δεύτερο κρούσμα. Αφού ξέσπασαν τα επεισόδια, πήρε φωτιά η κορυφή ενός μεγάλου και πολύ ψηλού πεύκου, στις άκρες του Εθνικού Κήπου, δίπλα στη Βουλή (βλ. φώτο).

Άκουσα τον ίδιο «δημοσιογράφο», να λέει ότι έπιασε φωτιά ένας φοίνικας. Πως γίνεται τώρα να μπερδέψεις έναν φοίνικα με ένα πεύκο, καθώς είναι πολύ διαφορετικά σε εμφάνιση, δεν μπορώ να καταλάβω. Αργότερα, άκουσα άλλους «δημοσιογράφους» να λένε ότι κάηκε ένα κυπαρίσσι.

Μάλλον καταλαβαίνω τι συνέβη: ο μόνος τρόπος να μπερδέψεις ένα μεγάλο και ψηλό πεύκο με ένα φοίνικα ή και κυπαρίσσι, είναι να βρίσκεσαι μακρυά οπότε η οπτική σου επαφή να μην είναι αρκετά ισχυρή προκειμένου να ξεχωρίσεις τι ακριβώς δέντρο είναι ή ακόμα χειρότερα, αν κάνεις το «ρεπορτάζ» από το ... στούντιο (οι κάμερες και οι τηλεοράσεις έχουν καλή ανάλυση αλλά όχι και τόσοοοοο καλή...).  

Καθώς τα μεγάλα κανάλια και ραδιόφωνα έχουν κατά πως φαίνεται δημοσιοκάφρους και όχι δημοσιογράφους (κάτι που μπορεί να έχει γίνει αντιληπτό κατά καιρούς και από εσάς τους ίδιους), καλό είναι να μην τους δίνετε και πολύ σημασία όσον αφορά την εγκυρότητα των ειδήσεων που μεταδίδουν. Είναι σαφές ότι οι δημοσιοκάφροι και τα αναξιόπιστα μεγάλα κανάλια και σταθμοί, εξυπηρετούν συμφέροντα, καθώς επιδιώκουν την δημιουργία εντυπώσεων, μεταφέρουν αναληθείς ειδήσεις και σπέρνουν φόβο και πανικό.

Βάλτε καλύτερα Star να δείτε και καμιά sexy μοντέλα – θα είναι πιο ευχάριστο το θέαμα και εντέλει, ίσως λάβετε και πιο αντικειμενική πληροφόρηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου