Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσιογράφοι ή Δημοσιοκάφροι;


26 Σεπτέμβρη, Γενική Απεργία. Έγινε μια αρκετά μεγάλη πορεία και ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Μέχρι το μεσημέρι, κατά τις δύο και τέταρτο. Τότε ξεσπούν επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας. Σε σχέση με άλλες διαδηλώσεις – απεργίες, τα επεισόδια ήταν περιορισμένα ευτυχώς (γιατί σε ένα πολιτισμένο κράτος, η βία δεν προσφέρει λύσεις).

Φεύγοντας λοιπόν το μεσημέρι λόγω των επεισοδίων και του χημικού νέφους που απλώθηκε επί της πλατείας, άκουγα και λίγο, από ένα ραδιοφωνάκι την ροή των ειδήσεων, που βέβαια ως επί το πλείστον μια τέτοια ημέρα, ήταν σχετικές με την διαδήλωση και με τα επεισόδια.

Ακούω λοιπόν στο πολύ γνωστό (κάποιοι το θεωρούν και έγκυρο) ραδιοφωνικό ειδησεογραφικό σταθμό, ότι οι κουκουλοφόροι έκαψαν το κιόσκι από το «Χαμόγελο του Παιδιού» που βρίσκονταν στη Πλατεία Συντάγματος. Υποτίθεται ότι ο ρεπόρτερ ήταν εκεί και μετέδιδε.

Υπήρχε όμως μια μικρή (;) ανακρίβεια: το κιόσκι που όντως υπήρχε στην Πλατεία και το είχα δει νωρίτερα, πράγματι κάηκε καθώς είδα τις φωτογραφίες αργότερα, αλλά δεν ήταν του «Χαμόγελου του Παιδιού» αλλά του φορέα οργάνωσης ενός AirShow, του ATHENS FLYING WEEK, το οποίο γίνονταν στις 24 - 30 Σεπτεμβρίου 2012. Δείτε την φωτογραφία...

 
Αυτό το γεγονός κάποιοι "δημοσιογράφοι" ή να πω καλύτερα δημοσιοκάφροι (και ήταν πολλοί αυτοί και από πολλούς σταθμούς και από πολλά και διαφορετικά ΜΜΕ), το έλεγαν (πως άραγε και με ποια λογική;;;) ως κιόσκι από το "Χαμόγελο του Παιδιού"...
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ιδού και το site αυτού του AirShow, από το οποίο είχαν στήσει το κιόσκι στο Σύνταγμα. Σημειώνω ότι άλλο κιόσκι δεν υπήρχε, μόνο αυτό ήταν στη Πλατεία.
http://www.athensflyingweek.gr/uk.html

Προφανώς, οι "δημοσιογράφοι" που ανέφεραν αναληθώς τα περί «Χαμόγελου του Παιδιού» το έκαναν είτε επίτηδες για δημιουργία κακών εντυπώσεων για τους διαδηλωτές, είτε απλώς είναι τόσο άχρηστοι στο επάγγελμά τους που διαδίδουν ειδήσεις που απλώς άκουσαν χωρίς να έχουν ιδία άποψη, γεγονός που τους καθιστά «παπαγαλάκια». Ακόμα χειρότερα εάν έκαναν το «ρεπορτάζ» από την ασφάλεια του στούντιο, βλέποντας εικόνες από την τηλεόραση (οπότε πως να είχαν ιδία άποψη αν δεν ήταν στην «καρδιά» των γεγονότων;).

Εντάξει, θα πουν μερικοί, μήπως είσαι υπερβολικός, υπερτονίζεις ένα κρούσμα.
... Μα, την ίδια αυτή ημέρα, παρατήρησα και δεύτερο κρούσμα. Αφού ξέσπασαν τα επεισόδια, πήρε φωτιά η κορυφή ενός μεγάλου και πολύ ψηλού πεύκου, στις άκρες του Εθνικού Κήπου, δίπλα στη Βουλή (βλ. φώτο).

Άκουσα τον ίδιο «δημοσιογράφο», να λέει ότι έπιασε φωτιά ένας φοίνικας. Πως γίνεται τώρα να μπερδέψεις έναν φοίνικα με ένα πεύκο, καθώς είναι πολύ διαφορετικά σε εμφάνιση, δεν μπορώ να καταλάβω. Αργότερα, άκουσα άλλους «δημοσιογράφους» να λένε ότι κάηκε ένα κυπαρίσσι.

Μάλλον καταλαβαίνω τι συνέβη: ο μόνος τρόπος να μπερδέψεις ένα μεγάλο και ψηλό πεύκο με ένα φοίνικα ή και κυπαρίσσι, είναι να βρίσκεσαι μακρυά οπότε η οπτική σου επαφή να μην είναι αρκετά ισχυρή προκειμένου να ξεχωρίσεις τι ακριβώς δέντρο είναι ή ακόμα χειρότερα, αν κάνεις το «ρεπορτάζ» από το ... στούντιο (οι κάμερες και οι τηλεοράσεις έχουν καλή ανάλυση αλλά όχι και τόσοοοοο καλή...).  

Καθώς τα μεγάλα κανάλια και ραδιόφωνα έχουν κατά πως φαίνεται δημοσιοκάφρους και όχι δημοσιογράφους (κάτι που μπορεί να έχει γίνει αντιληπτό κατά καιρούς και από εσάς τους ίδιους), καλό είναι να μην τους δίνετε και πολύ σημασία όσον αφορά την εγκυρότητα των ειδήσεων που μεταδίδουν. Είναι σαφές ότι οι δημοσιοκάφροι και τα αναξιόπιστα μεγάλα κανάλια και σταθμοί, εξυπηρετούν συμφέροντα, καθώς επιδιώκουν την δημιουργία εντυπώσεων, μεταφέρουν αναληθείς ειδήσεις και σπέρνουν φόβο και πανικό.

Βάλτε καλύτερα Star να δείτε και καμιά sexy μοντέλα – θα είναι πιο ευχάριστο το θέαμα και εντέλει, ίσως λάβετε και πιο αντικειμενική πληροφόρηση!

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Χειρότερα κι απ’το Μεσαίωνα!


Επί εποχής Τρόικα και προγραμμάτων λιτότητας, λένε πολλοί έχοντας πλέον αγανακτήσει ότι «Επιστρέφουμε στον Μεσαίωνα!».  ΛΑΘΟΣ, καθώς τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, είναι έως και κατά πολύ χειρότερα αυτών που συνέβαιναν στις περισσότερες χώρες στην περίοδο του Μεσαίωνα.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Κατά τον Μεσαίωνα, υπήρχαν πολλοί διαφορετικοί φόροι που επιβάλλονταν από διαφορετικές πηγές. Μπορεί να πλήρωνες φόρο στον τοπικό ηγεμόνα ή να πλήρωνες φόρο υποτέλειας ή φόρο στην πόλη σου, στη συντεχνεία σου, ακόμα και στο βασιλιά του κράτους σου αν και οι φόροι προς την κεντρική διοίκηση αποδίδονταν από τους τοπικούς ηγεμόνες.

Οι φόροι πληρώνονταν περισσότερο σε είδος, παρά σε χρήμα, αφού η τότε οικονομία ήταν σε μεγάλο βαθμό εμπράγματη, παρόλο που το χρήμα είχε βέβαια ανακαλυφθεί.
                          (Σεμινάρια Value for Money!)
Οι συντελεστές φορολογίας κατά τον Μεσαίωνα παρουσίαζαν έως και σημαντικές διακυμάνσεις, αναλόγως της χώρας ή της περιόδου ή της συγκυρίας (π.χ. σε μια περίοδο οικονομικής ακμής η φορολογία ήταν χαμηλότερη, ενώ σε εμπόλεμη περίοδο, η φορολογία αυξάνονταν για να υποστηρίξουν τις πολεμικές επιχειρήσεις). Ωστόσο ο κανόνας ήταν ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση δεν ξεπερνούσε το 20%.

ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Στην δική μας ευρύτερη περιοχή, οι Οθωμανοί στην προσπάθεια τους να ελέγξουν και να διοικήσουν αποτελεσματικά τους υπηκόους του κράτους τους, ανέπτυξαν ένα λεπτομερές σύστημα καταγραφής των οικονομικών και δημογραφικών δεδομένων, που συνέλεγαν από κάθε γωνία της αυτοκρατορίας. H καταγραφή των φορολογικών υποχρεώσεων των υπηκόων (tahrir) αποτέλεσε τη βάση αυτής της πολιτικής. Στα φορολογικά κατάστιχα - ντεφτέρια (tahrir defteri) δεν καταγράφονται μόνο οι ποσοτικές διαστάσεις των φόρων, αλλά και ο χώρος από τον οποίο προέρχονται τα άτομα και οι ομάδες, από τους οποίους απαιτούνται οι φόροι, οι αυξομειώσεις τους στο πέρασμα του χρόνου ή οι φορείς που εμπλέκονται, και τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την συλλογή τους.

Ο σημαντικότερος φόρος στην Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν ο κεφαλικός, το χαράτσι (harac). Tο ύψος του κεφαλικού φόρου καταλογιζόταν σε κάθε νοικοκυριό και δεν παρουσίαζε μεγάλη διακύμανση. Eπιβαρυνόταν σχεδόν ισόποσα, όλος ο ενήλικος ανδρικός υποτελής πληθυσμός.

Ωστόσο μειωμένο φόρο πλήρωναν ευπαθείς ομάδες όπως χήρες-επικεφαλής οικογενειών και οι, συγκριτικά φτωχότερες οικογένειες. Oι γυναίκες, οι ανήλικοι, οι ανάπηροι, σε κάποιες περιπτώσεις οι ιερείς και οι μοναχοί αλλά πάντα οι άποροι, εξαιρούνταν από το χαράτσι. Δεν πλήρωναν, επίσης, κεφαλικό φόρο εκείνες οι κατηγορίες του χριστιανικού πληθυσμού, οι οποίες παρείχαν ειδικές υπηρεσίες προς την Πύλη, όπως για παράδειγμα οι Bλάχοι, που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των ορεινών περασμάτων ή οι αρματολοί (που ήταν κάτι σαν έμμισθες ομάδες πολιτοφυλακής στις περιφέρειες της αυτοκρατορίας προκειμένου να μην χρειάζεται να συντηρεί μεγάλο τακτικό στρατό).

Σε κάθε περίπτωση στην εποχή της ακμής του Οθωμανικού κράτους, η συνολική φορολογία δεν ξεπερνούσε το 25%

Βέβαια το 1590 το οθωμανικό κράτος χρεοκόπησε. Αυτό οδήγησε σε οικονομική κατάρρευση και συνεπακόλουθα, σε αρκετές εξεγέρσεις σε διάφορα σημεία της αυτοκρατορίας, λόγω των αυξημένων φόρων που επιβλήθηκαν. Κατά την περίοδο της κρίσης και ύφεσης, η φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε αρκετά. Εκείνη την περίοδο, αρκετοί χριστιανοί εξισλαμίστηκαν καθώς ως μουσουλμάνοι είχαν ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση.

Σημειώνουμε ότι υπεύθυνος για την απόδοση των φόρων ήταν ήταν ο τοπικός ηγεμόνας, δηλαδή ο Πασάς, ο οποίος είχε όλη την εξουσία συγκεντρωμένη (εκτελεστική και στρατιωτική) στην περιοχή της ηγεμονίας του. Ο Πασάς είχε το ελεύθερο να καθορίσει και την φορολογία, αρκεί να απέδιδε τα του Σουλτάνου στον Σουλτάνο. Αν όμως το παραέκανε στην φορολογία, ο τοπικός πληθυσμός διαμαρτύρονταν, ενδεχομένως εξεγείρονταν και ο Σουλτάνος (κεντρική διοίκηση) θέλοντας να προασπίσει τα δικά του συμφέροντα, στρέφονταν συχνά πυκνά εναντίον του κακού τοπικού ηγεμόνα (και υπέρ του λαού και των υπηκόων του).

... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ

Το πρώτο κούρεμα χρεών (haircut αγγλιστί όπως έχουμε μάθει τώρα τελευταία), έγινε πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια περίπου, από τον Σόλωνα, καθώς εκείνη την εποχή, οι αθηναίοι έχαναν μέχρι και την ελευθερία τους καθώς έβαζαν έως και τον εαυτό τους εξασφάλιση σε πλούσιους που τους παρείχαν δάνεια. Ο Σόλωνας επέβαλε την σεισάχθεια όπου τα χρέη χαρίστηκαν και απαγορεύθηκε να προσφέρεται ως εξασφάλιση ο ίδιος ο οφειλέτης. Έτσι, ο πληθυσμός της πόλης «ανάσανε» οικονομικά - ήταν δε η κίνηση που έθεσε τις βάσεις προκειμένου η Αθήνα να γίνει η υπερδύναμη που έγινε στη συνέχεια, αφού πλέον ο λαός έχοντας διασφαλίσει την ελευθερία του, κατέστη ενεργητικότερος.

Στην αρχαία Αθήνα η άμεση φορολογία θεωρούταν ατιμωτική και τυραννική. Κατά την περίοδο του Χρυσού Αιώνος του Περικλέους, φορολογούνταν μόνο οι πλούσιοι και πλήρωναν εκείνοι το εισιτήριο των πιο φτωχών για θέατρο και διασκεδάσεις. Όσοι καταχρόνταν δημόσιο χρήμα τιμωρούνταν με δήμευση της περιουσίας τους.

... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Στην Παλαιά Διαθήκη όσον αφορά την φορολογία, υπάρχει η εξής αναφορά (Γένεσις, Κεφ. 47, στ. 24):

«...23 εἶπε δὲ Ἰωσὴφ πᾶσι τοῖς Αἰγυπτίοις· ἰδοὺ κέκτημαι ὑμᾶς καὶ τὴν γῆν ὑμῶν σήμερον τῷ Φαραώ· λάβετε ἑαυτοῖς σπέρμα καὶ σπείρατε τὴν γῆν, 24 καὶ ἔσται τὰ γεννήματα αὐτῆς καὶ δώσετε τὸ πέμπτον μέρος τῷ Φαραώ, τὰ δὲ τέσσαρα μέρη ἔσται ὑμῖν αὐτοῖς εἰς σπέρμα τῇ γῇ καὶ εἰς βρῶσιν ὑμῖν καὶ πᾶσι τοῖς ἐν τοῖς οἴκοις ὑμῶν».
Δηλαδή είπε ο Ιωσήφ (σε ελεύθερη απόδοση):  λάβετε σπόρους και σπείρατε τη Γη και από τα προϊόντα αυτής που θα λάβετε, δώστε το ένα πέμπτο (ήτοι 20%) στο Φαραώ, κρατήστε τα υπόλοιπα για να περάσετε εσείς και οι οικογένειές σας.

Επομένως η μόνη αναφορά της Παλαιάς Διαθήκης στο θέμα φορολογίας, ορίζει αυτή στο 20%.

... ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Και η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι ότι μια οικογένεια με ένα χαμηλό προς μέσο εισόδημα, φορολογείται άμεσα μέσω της φορολογίας εισοδήματος με ποσοστό περίπου στο 35% του συνολικού της εισοδήματος – ακόμα μεγαλύτερο εάν έχει υψηλότερο εισόδημα (βλ. πίνακα, ο οποίος πλέον έχει παλαιωθεί και τα πράγματα είναι αρκετά χειρότερα).

Το εισόδημά της δε, με τεχνητό τρόπο μεγεθύνεται καθώς ανακάλυψαν τα τεκμήρια που προσαυξάνουν το εισόδημά σας – τα τεκμήρια βέβαια έχουν να κάνουν με τα ακίνητα (δεν παίζει ρόλο αν απλώς μένεις σε σπίτι με ενοίκιο, πάλι σου υπολογίζουν τεκμήριο, ούτε σημαντικό ρόλο παίζει η περιοχή ή η παλαιότητα), τα αυτοκίνητα (δεν παίζει κάποιο ρόλο αν το αυτοκίνητο είναι πολυτελείας, μόνο τα κυβικά) και άλλα φοβερά, που καθιστούν τα φτωχά και μεσαίου εισοδήματος νοικοκυριά με πλασματικό τρόπο, πλούσια, προκειμένου να τα υπερφορολογήσουν! (παράλληλα, μείωσαν δραστικά και το αφορολόγητο...). 
Είναι πραγματικά εξωφρενικό το να σου υπολογίζουν επιπλέον φόρο επειδή έχεις ένα αυτοκινητάκι ή ένα σπιτάκι και μένεις (ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο), λες και επειδή έχεις ένα αυτοκίνητο, αυτό σου γεννάει επιπλέον εισόδημα...

Και από εκεί και ύστερα, μετά την φορολογία εισοδήματος, έχουμε:
• Έμμεσους φόρους (τον γνωστό μας ΦΠΑ) στο 23% που «χτυπάει» κυρίως στην βασική κατανάλωση και πλήττει ποιους άλλους από τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα;  
• Τέλος Αλληλεγγύης που πλήττει πάλι τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα και βέβαια καμία αλληλεγγύη δεν προσφέρει σε κανέναν (στους δανειστές πάνε τα χρήματα).  
• Τέλος επιτηδεύματος, χαρατσάκι που αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις.
• Ενιαίο Τέλος Ακινήτων
• Φόρος Ακίνητης Περιουσίας
• Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (το γνωστό μας Χαράτσι της ΔΕΗ)
• Τέλη Κυκλοφορίας (επειδή έχεις την «πολυτέλεια» να κυκλοφορείς με το αυτοκινητό σου)
...και δεν θυμάμαι τι άλλο!

Τώρα κάντε μόνοι σας τη σύγκριση με τον Μεσαίωνα και πείτε μου αν τον αδικούμε συγκρίνοντάς τον με την σημερινή εποχή των ανάλγητων ηγεμόνων και τυράννων μας...

[edit 4/12/2012] Στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει με άμεση φορολογία κατά 45% τα εισοδήματα άνω των €26.000 μεικτών. Νεότερα δημοσιεύματα, λένε ότι λόγω των αντιδράσεων, η κυβέρνηση θα αποσύρει αυτή τη σκέψη και ότι το οικονομικό επιτελείο επιστρέφει στο προηγούμενο σενάριο που προβλέπει φορολόγηση με συντελεστή 21% για εισοδήματα έως €25.000, με 36% για εισοδήματα έως €48.000 και 45% από κει και πάνω.  Μάλιστα... (και μιλάμε μόνο για τον άμεσο φόρο επί μεικτών, χώρια όλοι οι έμμεσοι και έκτακτοι...)

Παναγιώτης Σοφιανόπουλος
                 

Ενδεικτικές Πηγές
http://en.wikipedia.org/wiki/Tax
http://wiki.answers.com/Q/What_were_taxes_like_in_the_middle_ages
http://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_the_Ottoman_Empirehttp://museduc.gr/docs/Istoria/B/08_KEFALAIO_B.pdf

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί η Τρόικα, τα Μνημόνια και όσοι τα υποστηρίζουν, είναι Kαταραμένοι!


Πόσοι ξέρετε ότι ο Προφήτης Μωάμεθ, έκανε μια Διαθήκη στην οποία μιλάει σαφώς για προστασία Ελλήνων και Χριστιανών ως το τέλος του κόσμου;

Την Διαθήκη φέρεται να έγραψε ο ίδιος ο μεγάλος Προφήτης του ενός και μοναδικού Θεού (Αλλάχ), την άποψη Του οποίου και μετέφερε.

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ
Στο κείμενο συναντάμε τις λέξεις Γιουνάν που στα αραβικά σημαίνει Έλληνες, όπως και για τους χριστιανούς στο θρήσκευμα (που μπορεί να είναι και μη Έλληνες), τους οποίους ονομάζει γενεά των Ναζωραίων.

Ακολουθεί το κείμενο. Με μπλε γράμματα, τα επίμαχα σημεία που έχει να κάνει με τη Τρόικα, τους φόρους, τα μνημόνια κ.λπ..
(Αν και το blog μας είναι οικονομικό, δίδουμε ολόκληρη τη Διαθήκη – και όχι μόνο τις οικονομικές αναφορές - για όσους θέλουν να τη μελετήσουν).

>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<

«Τό παρόν γράμμα, επειδή ό θεός εστί μέγας και κυβερνήτης, ύστερον άφού ήλθον πάντες οι προφήται, δια νά μή μείνη μαρτυρία αδικίας προς τον θεόν, δια τά προς ανθρώπους διδόμενα χαρίσματα έγραψεν ό Μωάμεθ, ό υιός τού Άμπτουλάχ και απόστολος τοϋ θεού, ό θεωρός και επιμελητής τοϋ παντός κόσμου προς όλους του έθνους του και τής θρησκείας του, ώς στερεόν και βέβαιον τάξιμον και υπόσχεσιν, διά τήν φυλήν τών Γιουνάν (Ελλήνων) και διά τήν γενεάν τών Ναζωραίων (χριστιανών) όπου και αν εύρίσκωνται, σιμά ή μακράν, ευγενείς νά ήναι ή δυσγενείς, ένδοξοι ή και άδοξοι λέγον ούτω.

»Α’) “Οποιος άπό τό έθνος μου θέλει χαλάσει τήν υπόσχεσιν και τον όρκον όπου είναι εις τήν παρούσαν συμφωνίαν, φθείρει τήν υπόσχεσιν του θεού και αρνείται τον όρκο του, και έναντι είτα εις τό πρόσταγμα του, αντιστέκεται τής πίστεως του (μή γένοιτο θεέ) γίνεται άξιος του αναθέματος, ή Βασιλεύς νά ήναι ό τοιούτος ή και πτωχός, και απλώς ειπείν όστις και αν ήναι.

»Β’) Λοιπόν οπόταν τινάς άπό τους μοναχούς περιηγητάς θέλει κατοίκηση εις κανένα όρος, ή κορυφήν, ή σπήλαιον, ή χωρίον και τόπον οίκούμενον, ή περιγιάλι ή αμμουδιά ή εις μοναστήριον, ή έκκλησίαν και οίκον εύκτήριον, έγώ είμαι έν μέσω αυτών προστάτης και φύλαξ αύτονών και όλων τών πραγμάτων τους μέ τήν ιδίαν μου ψυχήν και μέ τήν βοήθειαν και προστασίαν μου, και μέ όλον μου τό έθνος διατί αύτοι είναι μέρος μου και τιμή μου.

»Γ) “Ετι προστάζω και εμποδίζω τούς έμίρηδες νά μή γυρεύουσιν όπ’ αυτούς χαράτσι, ή άλλα νέα δοσίματα ότι εις αυτούς βία και δυναστεία δέν γίνεται.

»Δ’) Τούς κριτάς τους, και ηγουμένους τους νά μήν τούς άλλάσση τινάς, άλλά νά μένουσι άμετάτρεπτοι.

»Ε’) Τούς περιηγητάς τους νά μήν τούς έμποδίζη τινάς άπό τήν περιήγησίν τους.

»ΣΤ’) Άπό τά υπάρχοντα τών εκκλησιών τους κανένα νά μήν ήμπορή νά έξοδιασθή εις κτίσιμον Μετζιτίου, ή άλλου τινός τόπου Μουσουλμανικού.

»Ζ’) “Οποιος θέλει κάμη κανένα από ταύτα, όπου όπηγόρευσα, άς ήξεύρη βέβαια πώς έλυσε τον όρισμόν του θεού και έναντιώθη του Αποστόλου του.

»Η’) “Ετι νά μή πληρώνουσι χαράτσι οι Κριταί τους, και ηγούμενοι τους, και δούλοι τους, και μαθηταί τους, και άλλοι πώς υποτακτικοί ούτε νά πειράζωνται, ότι έγώ είμαι προστάτης αυτών όπου και αν εύρίσκωνται εις τήν γήν ή εις τήν θάλασσαν, εις Άνατολήν και Δύσιν, εις “Αρκτον και Μεσημβρίαν επειδή αυτοί και πάντα τά περί αυτούς είναι χρέος μου, και όρκος και παρακαταθήκη μου.

»Θ’) Και άπό εκείνους όπού έν ησυχία όσκητεύουσιν εις τά όρη, νά μή πέρνουσι χαράτσι, ούτε δέκατον διά τά εισοδήματα τους- ούτε τινάς μουσουλμάνος νά γίνεται σύντροφος μετ’ αύτούς, επειδή και αύτοί άλλοι δέν εργάζονται μόνον τά προς τροφήν.

»Ι΄) “Οταν φθόση έν εύθηνία ό καιρός του καρπού, νά τούς δίδουσιν εις κάθε έρπέτι ένα καυχι.

»ΙΑ’) Ούτε εις τον καιρόν του πολέμου νά τους εύγάζουσι διά νά ευγουν ες τον πόλεμον, ούτε νά τούς ζητουσι χαράτσι.

»ΙΒ’)Ετι άπό τους χριστιανούς οι εντόπιοι και πλούσιοι όπου με πλούτο πραγματεύονται και είναι άξιοι διά χαράτσι νά μην πληρόνουσι άλλο παρά δώδεκα δραχμάς.

»ΙΓ) “Εξω άπό τό κεφαλοχάρατζον, άλλο νά μή τούς ζητούσι, κατά τό πρόσταγμα τού Θεού όπού λέγει. Μή ένοχλήται τούς σεβόμενους τά έκ του Θεού πεμφθέντα βιβλία, άλλά κατά τον άγαθώτερον τοϋ άγαθωτέρου τρόπον νά τούς άγαθοποιήσετε και μάλιστα με τούτους συναναστράφητε’ και εκείνους όπού τούς πειράζουσι (όποιοι και άν ήναι) νά τους έμποδίζητε.

»ΙΔ’) Μία γυναίκα χριστιανή έάν ύπανδρευθή μέ έναν μουσουλμάνο νά κάνη τό θέλημα της γυναικός εκείνης και νά μή τήν έμποδίζη άπό τήν έκκλησίαν,και προσευχή της και ταίς συνήθειες της πίστεως της.


»ΙΕ’) Τινάς νά μή τούς έμποδίζη εις τό νά άνακαινίζουσι τάς εκκλησίας τους.

»ΙΣΤ’) Όστις θέλει κάμη τι παρά ταύτην τήν ύπόσχεσιν, ή νά πιστεύση τό εναντίον γίνεται βέβαια αποστάτης τοϋ Θεού, και τού Θεϊκου Αποστόλου: Ότι τούτο είναι μία βοήθεια εις αυτούς κατά τάς υποσχέσεις τους.

»ΙΖ’) Και εις αυτούς απάνω νά μήν σηκώνη τινάς άρματα, μάλιστα οι μουσουλμάνοι δι’ αυτούς νά πολεμούσι.

»ΙΗ’) Και διά τουτο προστάζω ούδεις άπό τό έθνος μου νά άποκοτήση νά κάμη τό εναντίον ταύτης της υποσχέσεως έως νά άφανισθη ό Κόσμος.

Μάρτυρες
www.euepixeirein.gr
Άλής, υιός τοϋ Άμπιταλίπ- Ομάρ, υιός του Χατάβ’Άμπουντελντάρ, υιός του Αμπομπέρ’ Άββάς, υιός τοϋ Άμτελμουταλίβ- Ζιβήρ, υιός του Άββάμ- Σαάτ, υιός τοϋ Μαάτ Θηβήτ, υιός του Νεφίς’ Μπουχανιβέ, υιός του Αβίδ’ Μοκαδέμ, υιός του Καρσή Άμπτιλαζίμ, υιός του Χα-σάν Άζίβ, υιός του Γιασίν Άμπομπέκερ, υιός του ‘Αμπι κααφί’ ‘Οτμάν, υιός του Γαφάς’ Αμπουλάχ, υιός του Μεσούτ Φαζέρ, υιός του ‘Αββάς· Ταλάτ, υιός του ‘ΑμπτουλάχΣαάτ, υιός του ΑββάτΖεήτ,  υιός  του ΘαβίτΧασμέρ, υιός του Αβίδ’ Χάτιθ, υιός του Θαβίτ- Άμπτουλάχ, υιός του Όμέρ.

Τό παρόν έγραψε ό οδηγός και διάδοχος Αλής του Άμπιταλίπ, βάλλοντας τό χέρι του ό προφήτης είς τό Μεντζήτι του προφήτου (εν ω εϊη ειρήνη) τω δευτέρω χρόνω τής φυγής (Έγείρας 624 μ.Χ.) τήν τρίτη ήμερα τοϋ Μαχαρέμ μηνός».

>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<>>>•<<<

Από όλα τα πάραπάνω, είναι σαφές ότι ο Θεός διαμέσου του Προφήτη του, απαγόρευσε δια παντός, στους εκάστοτε άρχοντες να επιβάλλουν στους Έλληνες (αλλά και στους χριστιανούς) χαράτσια, φόρους, εισφορές και να τους ασκείται βία και δυναστεία.

Η Τρόικα και το ανδράποδο ελληνικής κυβερνήσεως, κάνει και επιβάλλει όλα αυτά που ο Θεός απαγορεύει.

Τρισκατάρατοι λοιπόν!

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εναλλακτικές Δυνατότητες Χρηματοδότησης Καινοτόμων Ιδεών!


Στην παρούσα περίοδο η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετική αρνητική, η ρευστότητα έχει στεγνώσει και οι κλασσικές πηγές χρηματοδότησης (τράπεζες) δεν παρέχουν στους ενδιαφερόμενους καθόλου δάνεια, ιδίως σε νέες επιχειρήσεις. Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση ένας ενδιαφερόμενος προς χρηματοδότηση;

Τι κάνει κανείς που ενώ έχει μια πολύ καλή επιχειρηματική ιδέα, δεν έχει ωστόσο τα χρήματα και τα απαιτούμενα κεφάλαια, προκειμένου να την κάνει πράξη;

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές πήγές χρηματοδότησης.
Θα σας αναφέρουμε δύο από αυτές:


Εάν κάποιος έχει σκεφτεί μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, ιδίως στο τομέα του Internet και των νέων τεχνολογιών, μπορεί να απευθυνθεί στο Openfund.

Το  Openfund χρηματοδοτεί καινοτόμες "υποσχόμενες" εταιρίες, με ποσά 30.000 - 50.000 ευρώ. Ο ενδιαφερόμενος περιγράφει την ιδέα του και εάν επιλεχθεί, προχωράει προς τη χρηματοδότηση. Τα ποσά αυτά που δίνει το Openfund στις υπό σύσταση εταιρίες, είναι άτοκα. Θα ήταν χάρισμα, αλλά δεν είναι άνευ υποχρέωσης. Η υποχρέωση του χρηματοδοτούμενου επιχειρηματία, είναι να προσφέρει το 15% της υπό σύσταση χρηματοδοτούμενης εταιρίας. Το Openfund βρίσκει τα κεφάλαια από Έλληνες ιδιώτες αλλά και ξένους επενδυτές.

Μέχρι σήμερα το fund έχει επενδύσει σε οκτώ «υποσχόμενες» εταιρίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο site του (http://theopenfund.com).

Το Openfund εξετάζει και νέες χρηματοδοτήσεις κατά καιρούς, γι’αυτό καλό θα ήταν κανείς να επισκέπτεται συχνά το site του.

Μία άλλη εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, είναι το Groopio.
Το Groopio είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα χρηματοδότησης δημιουργικών projects (Crowdfunding) στην Ελλάδα. Tο Crowdfunding ή αλλιώς «χρηματοδότηση από το πλήθος» είναι ένας νέος τρόπος χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών χάρη στην βοήθεια των χρηστών του διαδικτύου. Η κεντρική ιδέα βασίστηκε στο Crowdsourcing το οποίο χρησιμοποιείται για την παράθεση ιδεών από το πλήθος. Το Crowdfunding είναι σχεδόν η ίδια έννοια μόνο που αντί οι χρήστες του διαδικτύου να βοηθούν με ιδέες, βοηθούν με χρήματα.

Ο ενδιαφερόμενος περιγράφει την ιδέα του και θέτει κάποιες βαθμίδες «χορηγιών» (η χρηματοδότηση από το πλήθος) που αφορά μικρά ποσά, για να μπορεί να ανταποκριθεί το πλήθος.  Από το πλήθος όσοι ενδιαφέρονται, δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη χορηγία. Εάν και εφόσον συγκεντρωθεί το απαιτούμενο συνολικό ποσό, τότε οι χορηγίες από το πλήθος καθίστανται ενεργές και εντέλει η νέα επιχείρηση λαμβάνει τη χρηματοδότησή της. Εάν δεν συγκεντρωθεί το συνολικό απαιτούμενο ποσό, τότε η ενδιαφερόμενη νέα επιχείρηση δεν λαμβάνει χρηματοδότηση (αλλά ούτε και έχασε τίποτα), ούτε και όσοι είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους με χορηγία, δίδουν χρήματα.

Στην περίπτωση που ο στόχος των ζητούμενων χρημάτων επιτευχθεί, τότε η χρηματοδοτούμενη επιχείρηση σε αντάλλαγμα προς τους χορηγούς της για την χρηματοδότηση που λαμβάνει, δίδει κάποιες προαποφασισμένες παροχές.  Οι παροχές είναι προαποφασισμένες καθώς έχουν περιγραφεί από την φάση της αναζήτησης των κεφαλαίων, οπότε οι δυνητικοί χορηγοί από το πλήθος διαβάζουν τις παροχές που θα τους δώσει η επιχείρηση, εάν εντέλει ο στόχος επιτευχθεί και προφανώς, συνυπολογίζουν και αξιολογούν τις παροχές, για να αποφασίσουν εάν αξίζει να κάνουν τη χορηγία ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, περιηγηθείτε στο site του (www.groopio.com) και μελετήστε τις διάφορες περιπτώσεις. Σκεφτείτε πως μπορείτε να το εκμεταλλευθείτε! 
                                             www.euepixeirein.gr
Π. Σοφιανόπουλος