Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι πιθανές ημερομηνίες της (μη πιθανής) εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη


Για όσους φοβούνται ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει εκτός Ευρωζώνης, έχουμε πει ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μας αφήσουν, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε έως και τρομαχτικές οικονομικές συνέπειες διεθνώς.

Τις συνέπειες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ:
(Μην ψαρώνετε… Δεν θα μας επιτραπεί να επιστρέψουμε στην δραχμή)
http://financebeast.blogspot.gr/2011/09/blog-post_5820.html

Ωστόσο για όσους εξακολουθούν να φοβούνται, θα κάνουμε μια προσπάθεια εύρεσης της κρίσιμης ημερομηνίας.

Προτού αναφερθούμε στην ημερομηνία, πρέπει να αναφέρουμε ότι το πότε θα βγούμε από την Ευρωζώνη θα το καθορίσουν οι Γερμανοί και όχι εμείς. Για ευνόητους λόγους... Θα βγούμε από την Ευρωζώνη μόνο εάν μας κόψουν τη χρηματοδότηση, καθώς θα εξανλτηθεί η ρευστότητά μας και αναγκαστικά θα πρέπει να κόψουμε δικό μας νόμισμα.

Το «πότε» λοιπόν θα αποφασιστεί από την Γερμανία. Και οι Γερμανοί θα αποφασίσουν να το πράξουν αυτό, όποτε τους είναι βολικότερο

Πότε θα τους είναι βολικό; Προφανώς, λόγω των εκτιμώμενων ισχυρών συνεπειών διεθνώς (που σας περιγράφουμε στο παραπάνω άρθρο που δώσαμε με link), θα τους βολεύει να γίνει σε μια ημερομηνία που να υπάρχει αργία σε Παρασκευή ή Δευτέρα, έτσι ώστε μαζί με το Σαββατοκύριακο, να υπάρχει κενό τουλάχιστον τριών ημερών. Ένα το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό κενό, θα βοηθήσει τις αγορές διεθνώς, να μην αντιδράσουν υπό το κράτος πανικού και να δουν πιο ψύχραιμα τα πράγματα.
                                         Ευεπιχειρείν Σεμινάρια
Βολεύει λοιπόν να υπάρχει ένα τριήμερο κενό τουλάχιστον – προφανώς όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Γερμανία, γιατί οι συνέπειες στην δική τους οικονομία είναι η προτεραιότητα των Γερμανών. Θα πρέπει να ψάξουμε λοιπόν τις επίσημες αργίες της Γερμανίας. 

Όπως φαίνεται στην εικόνα, εντός του υπολοίπου 2012, δεν έχουμε αργία στην Γερμανία που να πέφτει Παρασκευή ή Δευτέρα έτσι ώστε να έχουμε το πολυπόθητο τρίημερο (τουλάχιστον).

Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις αμερικάνικες εκλογές που θα γίνουν το Νοέμβριο του 2012. Προφανώς οι αμερικάνοι και ο ίδιος ο Ομπάμα, δεν θα επιθυμουν να πάνε σε εκλογές με μια διεθνή χρηματοοικονομική κρίση που θα έχει ξεσπάσει εάν η Ελλάδα έχει βγει εκτός Ευρωζώνης, εκείνη περίπου την περίοδο. Ο Ομπάμα, πλανητάρχης γαρ, μπορεί να επιβάλλει (στη Γερμανία) το να μην αποπεμθεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, πριν τις αμερικάνικες εκλογές.  

Επομένως η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει εκτός Ευρωζώνης πριν τις αμερικάνικες εκλογές. Συνεπώς, η ημερομηνία εξόδου, θα πρέπει αναγκαστικά να αναζητηθεί στο 2013.
                                      (και προσφορές Ευεπιχειρείν)
Στο 2013 το κοντινότερο χρονικά βολικό κενό αργίας, είναι στις 29/3/2013 και 1/4/2013, ημέρες Παρασκευή και Δευτέρα, που διαμορφώνουν 4 συνολικά κενές ημέρες (στο Πάσχα τους). Έπειτα, αργία που να πέφτει Δευτέρα ή Παρασκευή, έχουμε στις 20/5/2013 και 1/11/2013. Συνεπώς, αν είναι να συμβεί κάτι, εκ της λογικής, θα συμβεί σε κάποια εξ’αυτών των ημερομηνιών και η πλέον βολική είναι και η πρώτη χρονικά, καθώς υπάρχει το μεγαλύτερο κενό (τεσσάρων ημερών), που θα βοηθήσει  τις αγορές στο να μην αντιδράσουν πανικόβλητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου