Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Google it!


H Google την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου είχε τα 13α γενέθλιά της, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα αποδειχτούν γρουσούζικα. 
Η Google είναι ο γνωστός αυτοκράτωρ του διαδικτύου. Έχει αναπτύξει μια φοβερή καινοτομία και τεχνολογία στο χώρο του διαδικτύου με πολλές χρήσιμες εφαρμογές. Τώρα πλέον, κανείς σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη χρήση των εφαρμογών της.   
Η Google αναπτύσσεται πλέον σχεδόν σε κάθε πεδίο της επιστήμης που έχει να κάνει κυρίως με το internet, στο πολλά υποσχόμενο cloud computing, στο λογισμικό για smart phones και στην αγορά πατεντών. Πρόσφατα συμφώνησε την αγορά 1000 πατεντών από την ΙΒΜ. Πλέον και με εξαγορές, όπως αυτή της Motorola (hardware που η Google δεν είχε παρουσία), φιλοδοξεί με ένα ευρύτερο πλέγμα παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, να χτυπήσει πανίσχυρες εταιρίες όπως την Apple και ΝΟΚΙΑ. Σε κάποιο βαθμό θα το καταφέρει. 
Άλλωστε το λογισμικό της “Android OS” είναι το μόνο δυναμικά ανερχόμενο και πλησιάζει επικίνδυνα τα πρώτα σε μερίδια αγοράς παγκοσμίως, το “Symbian OS” (NOKIA) και “iOS” (Apple) - βλ. κάτω γράφημα.    

Και όλα αυτά, χωρίς να θεωρείται θεμελιωδώς ακριβή, αφού έχει δείκτη PEG (που λαμβάνει υπόψη την τρέχουσα αποτίμηση συνδυαστικά με την προσδοκώμενη ανάπτυξη) μόλις στο 0,79 όταν οποιαδήποτε τιμή κάτω του 1, θεωρείται χαμηλή. 

>>>•<<<
Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό, εκφράζει προσωπικές απόψεις του γράφοντος και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε αγαθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου