Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τράπεζες: Σε “Μεσοπρόθεσμη” αγωνία…


Ο Δείκτης των Τραπεζών κινήθηκε όπως περιγράψαμε στο προηγούμενο σχόλιό μας στις 10/6ου με τίτλο “Σε απαξίωση οι Τράπεζες συνεπία της κρίσης”. Πράγματι, όπως είχαμε αναφέρει, ο Δείκτης Τραπεζών υποχώρησε στις 900 μονάδες και λίγο χαμηλότερα.
Στη συνέχεια ανέκαμψε μερικώς, με την αγορά να προσπαθεί να λάβει θέσεις ως προς το κρισιμότατο ζήτημα της ψήφισης ή όχι του Μεσοπρόθεσμου. Το αν εντέλει ψηφιστεί, θα δώσει τη δυνατότητα ανοδικής κίνησης ως τις 1.100 μονάδες βραχυπρόθεσμα, ενώ αν καταψηφιστεί, τότε αναμένουμε ο Δείκτης να κινηθεί σύντομα προς τις 800 μονάδες.
Προς το παρόν και ακόμα και να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, δεν διαφαίνεται μια «στιβαρή» λύση στο πρόβλημα της πιστωτικής κρίσης που ταλαιπωρεί τη χώρα μας και που «ακουμπάει» και επηρεάζει άμεσα και τις τράπεζες. Γι’αυτό πιθανολογούμε ότι στη περίπτωση που τελικά ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και οι τράπεζες αντιδράσουν ανοδικά, θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ρευστοποιηθούν τυχόν θέσεις.
Δείτε στο γράφημα το πόσο αδύναμες είναι οι τράπεζες, που έχουμε να δούμε από τον Μάρτιο περισσότερες από δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Εμμένουμε τέλος στην εκτίμησή μας ότι σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, ο Δείκτης Τραπεζών θα προσεγγίσει περίπου τις 600 μονάδες, ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης κάποιου credit event πιθανότατα.  
  

>   ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Μας επιβεβαίωσε πλήρως η ΕΤΕ καθώς στις δύο προηγούμενες εβδομάδες, πράγματι, ξανάπεσε στα €4,50.  Αν το Μεσοπρόθεσμο ψηφιστεί, αναμένουμε βραχυπρόθεσμη άνοδο ως τα €5,5, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η μακροχρόνια πτωτική της τάση.
Σε οποιαδήποτε εμπλοκή στη ψήφιση του Μνημονίου θα προσεγγίσει τα €4,0 σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Για αργότερα, αναμένουμε η ΕΤΕ να βρεθεί κοντά στα €3.


>   ALPHA BANK

Και η ALPHA επιβεβαίωσε την εκτίμησή μας που κάναμε στο προηγούμενο σχόλιό μας. Όντως υποχώρησε στα €3,0.
Τώρα, με τυχόν θετική έκβαση με τα του Μεσοπρόθεσμου, αναμένουμε να κινηθεί γρήγορα προς τα €3,8, διαφορετικά προς τα €2,80. Και έπεται συνέχεια…


>   EUROBANK
Και η ΕΥΡΩΒ επιβεβαίωσε την εκτίμηση που πραγματοποιήσαμε στο προηγούμενό μας σχόλιο, καθώς πράγματι, υποχώρησε ως τα €2,8. Θετική έκβαση με τα της ψήφισης του Μεσοπροθέσμου, θα επιτρέψει στη μετοχή να αντιδράσει ανοδικά έως τα €3,8, διαφορετικά, την «βλέπουμε» κοντά στα €2,60.
Καλό είναι να απέχουμε. Δεδομένου του άσχημου περιβάλλοντος, θεωρούμε πολύ πιθανό η τιμή της μετοχής να υποχωρήσει αρκετά σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. 


>   MARFIN BANK

Παρομοίως και η ΜΑΡΦΒ υποχώρησε όπως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη ενημέρωσή μας στις 10/6ου, στα €0,60.
Αν το Μεσοπρόθεσμο ψηφιστεί, τότε αναμένουμε άνοδο ως το €0,70, αλλιώς να κινηθεί μεταξύ €0,55 και €0,50.


>   ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Η ΠΕΙΡ είναι η μοναδική εκ των τραπεζικών μετοχών που παρακολουθούμε, η οποία μας διέψευσε στις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν από την προηγούμενή μας ενημέρωση. Εκτιμούσαμε ότι θα κινηθεί προς τα €0,9, αλλά δεν το έκανε. Εξακολούθησε και κινούνταν «οριζοντίως», με όχι και ιδιαίτερες διακυμάνσεις, κάτι που είναι εμφανές στο στένεμα του εύρους των λωρίδων Bollinger.    
Για τις προσεχείς δύο εβδομάδες, αναμένουμε κίνηση προς το €1,15 ή με την εμπλοκή του Μεσοπρόθεσμου, κίνηση προς το €0,90.


>>>•<<<
Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό, εκφράζει προσωπικές απόψεις του γράφοντος και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε αγαθού.
>>>•<<< 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου