Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ναι! Υπάρχει η οικονομική Nirvana!



Υπάρχει μια ιδανική οικονομία: Είναι στην ΕΕ αλλά όχι στην Ευρωζώνη, οπότε αν υπάρξουν οποιεσδήποτε αναταράξεις στο ευρώ λόγω της πιστωτικής κρίσης, δεν θα την επηρεάσουν. 

Είναι ανεπτυγμένη οικονομία αλλά διατηρεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι ενδεικτικό ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο δ΄ τρίμηνο του ’10 ήταν 7,3% και 6,4% στο α΄ τρίμηνο του ‘11. Επίσης, ο πληθωρισμός είναι απολύτως ελεγχόμενος.

Επίσης, είναι πολύ φιλική ως προς την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας: στον δείκτη Ease of Doing Business κατατάσσεται 14η διεθνώς, όταν για την σύγκριση η Γερμανία είναι 22η.

Πρόκειται για οικονομία με πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου… Με χαμηλό δημόσιο χρέος, μόλις στο 39,8% του ΑΕΠ το 2010. Και με – προβλεπόμενο - πλεόνασμα προϋπολογισμού το 2011.

Μοιάζει ιδανικό… και είναι αληθινό. Τελικά υπάρχει η οικονομική Nirvana. Ποια είναι; Η οικονομία της Σουηδίας.

Μπορείτε να τοποθετηθείτε επενδυτικά σε αυτήν, μέσω του EWD. Πρόκειται για ένα ETF, που ακολουθεί το χρηματιστηριακό δείκτη της Σουηδίας MSCI Sweden index.

<<<<•>>>>
Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό, εκφράζει προσωπικές απόψεις του γράφοντος και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε αγαθού.
<<<<•>>>>

27/5/2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου