Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Να φτιάξουμε το κίνημα των τουλάχιστον 600 ευρώ;


ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος ή εν δυνάμει εργαζόμενος (νέος ή παλαιός, Έλληνας ή ξένος ακόμα και αν είναι άνεργος), να μην συμφωνεί να εργαστεί με λιγότερα από 600 ευρώ καθαρές μηνιαίες αποδοχές.

Ναι, το κλεπτοκρατικό καθεστώς της Τρόικα, φέρνει συνεχώς μέτρα για τη μείωση των μισθών, καταδικάζοντας το λαό σε μια συνεχή και προς τα κάτω κλιμακωτή, οικονομική εξαθλίωση.

Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται την εν λόγω δυνατότητα και θέτουν είτε με "πόνο καρδιάς" (δεν βγαίνω κλπ) είτε εκβιαστικά, ότι θα σε πληρώσω π.χ. 500 ευρώ διότι τόσα έχω, τόσα μπορώ, αν σου αρέσει κλπ.

Ας κάνουμε μία μικρή επανάσταση ο καθένας μας: όσον αφορά στο άτομό μας, ΜΗΝ δεχόμαστε καμία εργασία που θα αμείβεται λιγότερο από 600 ευρώ καθαρά και μηνιαίως.

Ναι, αλλά θα πείτε: ο εργοδότης, ο επιχειρηματίας δεν θα βρει κάποιον άλλον; Καταλαβαίνω ότι κάποιοι, πολλοί από εμάς, έχουμε έντονη ανάγκη για τη δουλειά... Όμως σκεφτείτε το εξής:

Τόσο καιρό που αποδέχεστε (ως μονάδες) τους μειωμένους μισθούς, είδατε χαϊρι; Μειώθηκε η ανεργία; Έγινε πιο εύκολο να βρείτε εργασία; Σας αρκεί η αμοιβή που βρήκατε για την επιβίωσή σας καθώς και για την οικογένειά σας; Προφανώς σε όλα αυτά τα ερωτήματα, η απάντηση είναι ΟΧΙ. 
                                                                                   www.euepixeirein.gr
Ίσα - ίσα που οι συνθήκες με την συνεχή υποχωρητικότητα των εργαζομένων γίνονται ολοένα χειρότερες.

Με το να είναι υποχωρητικός ο καθένας από εμάς, διευκολύνουμε τους καπιταλιστές, να πετύχουν την οικονομική μας εξαθλίωση. Γκρινιάζουμε για τους ολοένα χαμηλότερους μισθούς αλλά εμείς οι ίδιοι τους βοηθάμε στο να επιτευχθούν. Ο μισθός μειώνεται αλλά δεν σταματάει. Σήμερα λοιπόν αν δεχτούμε μια εργασία με αμοιβή Χ ευρώ, μετά από λίγο καιρό θα αμείβεται ακόμα λιγότερο και μετά από περισσότερο καιρό με ακόμη πιο λίγα χρήματα.

Είναι σαφές ότι αν εξακολουθήσουμε να είμαστε υποχωρητικοί και ενδοτικοί, θα φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας, ίσως και χαμηλότερα. Άλλωστε δεν το έχουν κρύψει.

Ναι, θα πάτε σε μισθούς Βουλγαρίας και Ρουμανίας εάν έχετε νοοτροπία σκλάβου.
Έχετε λοιπόν να επιλέξετε: Τι προτιμάτε; Να έχετε νοοτροπία σκλάβου και να υποχωρείτε συνεχώς στις απαιτήσεις για αμοιβές προκειμένου να εξασφαλίσετε απλώς ένα κομμάτι φαί (τότε δεν θα είστε πραγματικά σκλάβος;) ή όσον αφορά στον εαυτό σας, να μην δεχτείτε καθαρή μηνιαία αμοιβή μικρότερη των 600 ευρώ; 

Δεν το οφείλεται αυτό στον εαυτό σας; Δεν έχετε λίγο αυτοσεβασμό; Δεν έχετε λίγη καλώς εννοούμενη περηφάνια; Και ΟΚ, μερικοί από εσάς μπορεί να είστε τόσο ενδοτικοί και να αποδέχεστε την εξαθλίωσή σας και την σκλαβοποίησή σας. Όμως τα αδέρφια σας δεν τα σκέφτεστε; Τα παιδιά μας, δεν τα σκέφτεστε; Με τις πράξεις σας, με την υποχωριτικότητά σας, συμβάλλετε στο να γίνουν οι συνθήκες χειρότερες και για άλλους εργαζόμενους. 

Το ζητούμενο βέβαια είναι, η απαίτηση για καθαρές μηνιαίες αποδοχές τουλάχιστον 600 ευρώ, να γίνει μαζική, να καταστεί συντριπτική πλειοψηφία. Γι' αυτό ενημερώστε σχετικά όλους όσους γνωρίζετε. Διαδώστε το εν λόγω άρθρο. Δεν έχουν όλοι ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εκτυπώστε το και μοιράστε το. Η ισχύς εν τη ενώσει!

Αν οι εργοδότες δεν βρίσκουν κανέναν πρόθυμο να δουλέψει π.χ. για 500 ευρώ, τότε θα δώσουν τα 600 ευρώ, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Εργαζόμενοι (και άνεργοι): Κάντε το πλήθος σας δύναμη και όχι αδυναμία. Μην αφήνετε να σας καταβάλλουν σκέψεις όπως Να δεχτώ εγώ να πληρώνομαι με 500 ευρώ γιατί αλλιώς κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση. Το μόνο που πετυχαίνετε έτσι, είναι να βοηθάτε να κατρακυλήσουν ευκολότερα οι μισθοί όλων μας!  - Λίγος αυτοσεβασμός! Λίγη αυτοεκτίμηση! Εάν υποχωρήσετε όσον αφορά αυτές τις ελάχιστες απαιτήσεις, τότε θα εκδηλωθεί η "αδυναμία εν τη διασπάσει" και η κατρακύλα του βιοτικού σας επιπέδου (αλλά και των άλλων) δεν θα έχει σταματημό! 
                   www.euepixeirein.gr
Στη φάση που βρισκόμαστε δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά! Εάν δεχόμαστε προκειμένου να πάρουμε μια δουλειά να αμειβόμαστε με λίγα χρήματα, τότε αύριο θα είναι λιγότερα και μεθαύριο ακόμα λιγότερα. Θα βγάζουμε λοιπόν μόνοι μας τα μάτια μας ή θα αντιδράσουμε μαζικά;

Άλλωστε εάν ένας εργοδότης είναι ηθικός, ο ίδιος δεν θα έχει πρόβλημα να αμείβει τον εργαζόμενό του με 600 ευρώ διότι καταλαβαίνει ότι το εν λόγω ποσό, δεν είναι καθόλου υψηλό και μόλις και μετά βίας  - και εάν κιόλας - αρκεί για να επιβιώσει κανείς. Οποιοσδήποτε λοιπόν εργοδότης δεν το καταλαβαίνει αυτό, τότε δεν είναι ηθικός και εφόσον δεν είναι ηθικός, μην νομίσετε ότι θα διστάσει να σας διώξει, να σας εκβιάσει, να σας κλέψει, να σας εκμεταλλευτεί.     

Μην περιμένετε άλλους για να αλλάξει το μέλλον σας! Μην περιμένετε από άλλους να ξεκινήσει η «επανάσταση»! Ξεκινήστε την εσείς (για τον εαυτό σας) και προσελκύστε και όσους περισσότερους μπορείτε, να συμμετάσχουν! Έχετε να επιλέξετε εάν είστε σκλάβοι ή ελεύθεροι άνθρωποι με αυτοεκτίμηση. Δεν αλλάζουν τα πράγματα μαγικά. Πάρτε την μαγεία στα χέρια σας! Άλλωστε όλοι μας αξίζουμε τουλάχιστον 600 ευρώ (και αναλόγως και πολύ περισσότερα)! Κάντε ότι περνάει από το χέρι σας. Δημιουργήστε το μέλλον σας

2 σχόλια:

  1. Όταν παραπονιέσαι για το κακό, το διπλασιάζεις.
    Όταν το περιγελάς, το εξουδετερώνεις.

    Κομφούκιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικός κανόνας: Δεν πρέπει να αφήνεις κανέναν να σε κοροϊδεύει.
    (Λάο Τσε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή