Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

3D Printing: Επενδύστε στην επιστημονική φαντασία που γίνεται πραγματικότητα!


Ξέρετε ότι υπάρχει τρισδιάστατη εκτύπωση; Είναι ένας νέος τομέας της τεχνολογίας που μόλις αρχίζει και γίνεται γνωστός. Που μόλις αρχίζει και δημιουργείται αγορά, καθώς ο κόσμος μαθαίνει για αυτήν. 

Περί τίνος πρόκειται;  Ουσιαστικά πρόκειται για συσκευές που εκτυπώνουν στις τρεις διαστάσεις (μήκος, βάθος, ύψος). Καθώς η κεφαλή ή οι κεφαλές των εκτυπωτών περνούν και εναποθέτουν σε μια επιφάνεια τις στρώσεις του υλικού εκτύπωσης, εκτυπώνονται εντέλει μετά από μια σειρά στρώσεων (δηλαδή δημιουργούνται, κατασκευάζονται), αντικείμενα με βάθος.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση και κατασκευή (3D printing / manufacturing) βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, όπως και οι δυνατότητες που σχετίζονται με την εν λόγω τεχνολογία. Οι χρήσεις που δημιουργούνται με αυτή τη νέα τεχνολογία, είναι σχεδόν απεριόριστες. Φανταστείτε την τεράστια αγορά που δημιουργήθηκε όταν κατασκευάστηκαν οι διδιάστατοι εκτυπωτές: κάθε επιχείρηση, κάθε οργανισμός, κάθε ιδιώτης απέκτησε από έναν.
                                                                       euepixeirein.gr !
Φανταστείτε τώρα, τι ανάπτυξη μπορούν να παρουσιάσουν οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, που καθώς εκτυπώνουν σε 3 διαστάσεις, είναι ουσιαστικά, εξαιρετικά χρήσιμοι σε πλήθος χρηστών: σε κατασκευαστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς (μπορούν να φτιάχνουν ταχύτατα μακέτες), σε βιομηχανίες (μπορούν να φτιάχνουν ταχύτατα τα πρωτότυπα μοντέλα - ομοιώματα των προϊόντων που αναπτύσσουν), σε ερασιτέχνες μάστορες, σε εφευρέτες, σε καλλιτέχνες, σε κατασκευαστές κοσμημάτων, σε σχολές ιατρικής κ.λπ.. Και τώρα πλέον, αρχίζουν και βγαίνουν στην αγορά τριδιάστατοι εκτυπωτές χαμηλού κόστους, μια προϋπόθεση απαραίτητη προκειμένου να αρχίσει να αναπτύσσεται η αγορά ταχύτατα.

Πραγματικά δείγματα τρισδιάστατης εκτύπωσης 

Μόλις ξεκινάει ένας τομέας που μπορεί και θα, απογειωθεί στα χρόνια που θα έρθουν. Επενδύστε λοιπόν από νωρίς και μακροπρόθεσμα, σε αυτό τον τομέα που πραγματικά είναι game changer, μέσω των εταιριών 3D Systems (DDD) και Stratasys (SSYS). 

Πόσες άλλες ευκαιρίες θα έχετε να τοποθετηθείτε στα πρώτα βήματα μιας νέας, επαναστατικής τεχνολογίας;

>>>•<<<

Το παρόν αποτελεί καθαρά πληροφοριακό υλικό και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά προτροπή για αγοραπωλησίες μετοχών ή συναφών τίτλων.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου