Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Άτακτη σχεδόν υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών




Ο Δείκτης των Τραπεζών στο προηγούμενο διάστημα κινήθηκε λίγο “επιθετικότερα” καθοδικά από ότι εκτιμούσαμε, με αποτέλεσμα να κλείσει σήμερα ΠΑ 8/4/2011 στις 1255 μονάδες. Η “μάχη” των 1.400 χάθηκε λίγο άδοξα θα λέγαμε, υπό την έννοια ότι αναμέναμε κάπως ισχυρότερες στηρίξεις και αντοχές.

Επί της ουσίας, δεν έχει αλλάξει κάτι μέσα σε αυτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες: Η κυρίαρχη τάση παραμένει καθοδική και συνεπώς καλό είναι να απέχουμε από τον κλάδο των τραπεζών. Βραχυπρόθεσμο trading μπορεί να γίνει, καθώς η αγορά είναι τόσο “ρηχή”, που εύκολα μπορεί να κάνει ένα +10%, ιδίως σε επίπεδο επιμέρους μετοχών. Ωστόσο το να προσπαθεί κανείς σε μια ΠΤΩΤΙΚΗ αγορά να αποκομίσει με trading βραχυπρόθεσμο κέρδος είναι κάτι πολύ ανασφαλές και επικίνδυνο.

Εν πάση περιπτώσει, ελλείψει ουσιαστικού αγοραστικού ενδιαφέροντος, θεωρούμε ότι ο Δείκτης των Τραπεζών στις επόμενες δύο εβδομάδες και προς το τέλος, θα συνεχίσει την διολίσθησή του, υποχωρώντας κάτωθεν των 1.200 μονάδων και προσεγγίζοντας τις 1.150 μονάδες.

 <<<<<<<•>>>>>>>

Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε αγαθού.

 <<<<<<<•>>>>>>>

Παναγιώτης 
8/4/2011   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου