Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Τράπεζες: Εχθρικές ακόμα, προς επένδυση


Στις 24 Ιανουαρίου είχαμε τίτλο “Προς εξάντληση η πρόσφατη ανοδική κίνηση” και όπως έδειξε η συνεδρίαση της Πέμπτης 10 Φεβρ., πράγματι εξαντλήθηκε η ανοδική κίνηση, καθώς είχαμε βίαιο πτωτικό γύρισμα.  Δηλαδή η τότε εκτίμησή μας, επιβεβαιώθηκε.
Ο δείκτης των τραπεζών τις προηγούμενες μέρες, βρέθηκε σε τεχνικά ακραία κατάσταση, επιχειρώντας άνοδο, η οποία δεν “υποστηρίζονταν” από τα θεμελιώδες περιβάλλον. Σίγουρα υπήρξε μια κερδοσκοπία, βασιζόμενη στο σενάριο εύρεσης μιας ισχυρής λύσης στο πρόβλημα της πιστωτικής κρίσης στην Ευρωζώνη, κάτι που φαίνεται να διαψεύδεται.
Τώρα, ο δείκτης των τραπεζών φαίνεται ότι θα “εξομαλυνθεί”, επιστρέφοντας σε χαμηλότερα – και ρεαλιστικότερα σε σχέση με το θεμελιώδες περιβάλλον – επίπεδα τιμών.
Συνεκτιμώντας το θεμελιώδες περιβάλλον, τολμούμε την εκτίμηση ότι ο δείκτης τραπεζών στην καλύτερη περίπτωση, να κινηθεί μεσοπρόθεσμα περίπου οριζόντια, μετά διακυμάνσεων. Βέβαια,  ακόμα και αυτή, η “καλύτερη” περίπτωση είναι εχθρική προς την επένδυση – τοποθέτηση σε τραπεζικές μετοχές.
Άλλη μία περίπτωση – πιθανότητα, είναι ο δείκτης τραπεζών να κινηθεί προς νέα χαμηλά, αφού δοκιμάσει τον προηγούμενο πυθμένα του, στις περίπου 1120 μονάδες, του Ιανουαρίου.
Σε κάθε περίπτωση, είναι συνετό να απέχει κανείς από τις τραπεζικές μετοχές για όσο διάστημα η εικόνα παραμένει όπως περιγράψαμε. Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθείστε τις ενημερώσεις μου.
Παναγιώτης 
 <<<<<<<<<<•>>>>>>>>>
Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιοδήποτε αγαθού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου