Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Προς εξάντληση η πρόσφατη ανοδική κίνηση των τραπεζών στο ΧΑ

Σε bearish formation παραμένει ο Δείκτης Τραπεζών (21/1/2011)




Δείκτης Τραπεζών: Σε πτωτική κυρίαρχη τάση
και προς εξάντληση της βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης



Ο δείκτης των Τραπεζών του ΧΑ, εξακολουθεί και βρίσκεται σε bearish formation, κάτι που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για αλλαγή της τάσης προς το παρόν. Η κίνηση που συντελείται τις τελευταίες ημέρες, δείχνει ως μία απλή ανοδική αντίδραση εντός των πλαισίων ταλάντωσης στο πτωτικό κανάλι.  Συνεπώς, είναι εξαιρετικά risky η επένδυση στις μετοχές που τον συνθέτουν, εντός του υφιστάμενου περιβάλλοντος.
Στο υφιστάμενο περιβάλλον που θεμελιωδώς είναι ή μάλλον παραμένει προβληματικό, λόγω των σημαντικών προβλημάτων ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και των νέων - επερχόμενων stress tests (κατά τον Μάιο), που θα επιφέρουν ακόμα χαμηλότερες αξιολογήσεις.
Ο δείκτης των τραπεζών δεν δείχνει να έχει την απαραίτητη για την αντιστροφή της κυρίαρχης πτωτικής τάσης, δυναμική. Ακόμα και αν ο δείκτης γυρίσει σε ατασική αγορά (ως επί το πλείστον οριζόντια κίνηση μετά διακυμάνσεων) από πτωτική που είναι σήμερα, πάλι δεν θα είναι καθόλου φιλικός προς επένδυση. Διότι, όπως είναι γνωστό, η ατασική αγορά είναι ίσως και ο μεγαλύτερος εχθρός του trader – επενδυτή, καθώς μια ισχυρή τάση, ακόμα και αν είναι πτωτική, δίδει δυνατότητα κερδών, κάνοντας short. Η ατασική αγορά όμως, οδηγεί σε πολλαπλές κινήσεις και πολλαπλές ζημιές.
24/1/2011
Παναγιώτης

 <<<<<<<<<<•>>>>>>>>>
Το παρόν άρθρο είναι καθαρά ενημερωτικό και δεν συνιστά προτροπή για αγορά ή πώληση οποιοδήποτε αγαθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου