Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Είναι καλός ο καπιταληστής…

Αλήθεια, είναι καλός ο καπιταληστής. Είναι άνθρωπος ηθικός, αλλά και ως άνθρωπος με αρχές, κάτι που επίσης είναι καλό να έχει, βάζει προτεραιότητες.

Οι προτεραιότητές του είναι να μαζέψει αυτός χρήμα, να εκμεταλλευθεί καταστάσεις και ανθρώπους για να καταφέρει να μαζέψει χρήμα, να περνάει αυτός καλά, να περνάει η οικογένειά του καλά όπως και ο φιλικός του κύκλος, να πηγαίνει διακοπούλες συχνά σε ωραία μέρη για να χαλαρώνει και να μαζεύει δυνάμεις για να μαζέψει χρήμα, να καταναλώνει χρήμα σε αγορές υλικών προϊόντων και υπηρεσιών, διότι καταναλώνοντας, διανέμει χρήμα και στην υπόλοιπη κοινωνία που κερδίζει απ’αυτόν και αφού πετύχει όλα τα παραπάνω, μπορεί να δώσει έναν μισθό στους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι θα ζήσουν χάρη στον καπιταληστή που τους προσφέρει δουλειά – και μισθό, ε;;;!!!
Άλλωστε χωρίς αυτόν θα ήταν άνεργοι μάλλον, έτσι δεν είναι;

Δεν είναι λοιπόν καλός και ηθικός αυτός που διανέμει χρήμα στην κοινωνία, αυτός που προσφέρει δουλειά στους ανθρώπους και μάλιστα εάν είναι αρκετά πετυχημένος καπιταληστής, ήτοι αρκετά πλούσιος, δεν δίνει ενίοτε οικειοθελώς κάποια χρήματα σε αγαθοεργίες, όπως π.χ. μια χορηγία, την αγορά ενός εξοπλισμού για κοινωφελή σκοπό; Αν δίνει, που οι πολύ πετυχημένοι καπιταληστές δίδουν χρήματα σε αγαθοεργίες, αφού τα δίδουν σε αγαθο-εργίες, δεν είναι και αγαθοί άνθρωποι; Είναι λοιπόν καλοί οι καπιταληστές αλλά προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν αγαθό έργο, βάζουν τις προτεραιότητές τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου